Το μυστικό για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από καφέ από δύσκολες επιφάνειες

Το μυστικό για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από καφέ από δύσκολες επιφάνειες

Ο καφές αποτελεί μία εκ των μεγαλύτερων απολαύσεων της καθημερινότητάς μας, όμως αν χυθεί η απομάκρυνση των λεκέδων του αποτελεί πραγματικά πονοκέφαλο.

Στα ρούχα, την ταπετσαρία του τοίχου, τα χαλιά ακόμη και σε κούπες, δείτε έξυπνες συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να τους απομακρύνετε ευκολότερα, διευκολύνοντας την καθημερινότητά σας, και κερδίζοντας σας χρόνο, που σήμερα πια είναι πιο πολύτιμος από ποτέ.

Ρούχα

Βρέξτε το λεκέ με κρύο νερό ή μουλιάστε το ρούχο σε δροσερό νερό για 30 λεπτά. Τρίψτε ελαφρώς το λεκέ με ένα καθαριστικό αφαίρεσης λεκέδων πρόπλυσης και πλύνετε με χλωρίνη ή λευκαντικό με οξυγόνο, εάν είναι ασφαλές για το ύφασμα. Εάν ο καφές σας είχε γάλα ή κρέμα, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό με ένζυμα που θα σας βοηθήσει να διαλύσετε τους λεκέδες πιο εύκολα.

Ταπετσαρία

Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων με 2 φλιτζάνια δροσερό νερό. Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό, λευκό πανί, τρίψτε το λεκέ με το μείγμα. Επαναλάβετε μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές, στη συνέχεια τρίψτε ελαφρώς ξανά με κρύο νερό και στεγνώστε.

Χαλί

Με απορροφητικό χαρτί απομακρύνετε από το χαλί όσο περισσότερο καφέ μπορείτε. Στη συνέχεια, ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων και 1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί, τρίψτε το λεκέ με το μείγμα. Εφαρμόστε λίγο κάθε φορά, σκουπίζοντας συχνά με ένα στεγνό πανί μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές. Τέλος, τρίψτε ελαφρώς με κρύο νερό και στεγνώστε.

Κούπες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν έχετε αφήσει ποτέ την κούπα σας στο νεροχύτη για μερικές ημέρες, γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο καφές ξεραίνεται και αφήνει λεκέδες ακόμη και στο κεραμικό κύπελλο. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πασπαλίσετε λίγη μαγειρική σόδα πάνω από το σαπούνι πιάτων σας για να προσθέσετε μια επιπλέον δόση απόξεσης και σαπουνίστε την κούπα ως συνήθως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.