14+1 σημάδια που μαρτυρούν ότι έχει χαθεί το ενδιαφέρον από τη σχέση σας

Μήπως να αλλάξετε κάτι;

14+1 σημάδια που μαρτυρούν ότι έχει χαθεί το ενδιαφέρον από τη σχέση σας

Ορισμένες φορές, ο/η σύντροφός σας χάνει το ενδιαφέρον για τη σχέση σας, αλλά το ίδιο κι εσείς. Αυτό μάλλον υποδεικνύει ότι η σχέση καταρρέει.

Εδώ συμπυκνώνουμε τα κύρια, πιο εμφανή σημάδια που θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε ότι έχει χαθεί το ενδιαφέρον από τη σχέση σας. Φυσικά, δεν είναι απόλυτα και σίγουρα δεν εμφανίζονται σε όλους. Η κάθε σχέση είναι μοναδική και το σοφότερο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε την ανησυχία ή τους προβληματισμούς σας μέσα στα πλαίσια της σχέσης σας, πριν πάρετε κάποια απόφαση για το μέλλον της.

15 σημάδια που μαρτυρούν ότι έχει χαθεί το ενδιαφέρον από τη σχέση σας

Συνεχής αποφυγή

Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος σε μια σχέση. Μας δίνει την ευκαιρία να δείξουμε πόσο νοιαζόμαστε και πόσο αγαπάμε το/τη σύντροφό μας. Αν η σχέση σας έχει αρχίσει να βρίσκει δικαιολογίες για να μην περνά χρόνο μαζί σας, αυτό μπορεί να αποτελεί σημάδι ότι δεν ενδιαφέρεται πια. Ήρθε η ώρα να συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι η σχέση σας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Αβεβαιότητα

Ορισμένες φορές, ο/η σύντροφός σας μπορεί να νιώθει αβεβαιότητα για όσα εσείς θέλετε από τη σχέση σας. Το ενδιαφέρον είναι οτι μπορεί ξαφνικά να αρχίζει να ενδιαφέρεται αν παρατηρήσει ότι θέλετε να χωρίσετε. Ωστόσο, δεν θα δείξει κανένα ενδιαφέρον όταν θα προσπαθείτε να διατηρήσετε ανεπηρέαστη και δυνατή τη σχέση σας. Αντί να αφήσετε το/τη σύντροφό σας να εκμεταλλευτεί την προσπάθειά σας, αντιμετωπίστε τον/τη κατά μέτωπο. Αν και σχεδόν όλες οι σχέσεις εμφανίζουν στιγμές αμφιβολιών, αν η άλλη πλευρά είναι συνεχώς αναποφάσιστη, ήρθε η ώρα να αποχωρίσετε.

Συνεχής αναζήτηση προσοχής

Είναι συνηθισμένο όλοι να αναζητάμε λίγο την προσοχή του άλλου σε μια σχέση. Όμως, αν ο/η σύντροφός σας πάντα βάζει τις ανάγκες σας μπροστά σας, τότε μάλλον δεν ενδιαφέρεται και πολύ για εσάς. Αυτό σημαίνει ότι η χαρά που του/της δίνετε δεν έχει τελικά καμία σημασία. Αν ο/η σύντροφός σας, λοιπόν, έχει σταματήσει να ενδιαφέρεται για εσάς, τότε το καμπανάκι του χωρισμού χτυπά, επειδή η φιλία σας είναι μονόπλευρη.

Συνεχείς κατηγορίες

Ασχέτως του αν έχετε δίκιο ή όχι, πάντα σας κατηγορεί. Η σχέση σας θεωρείται ανθυγιεινή, αν δεν μπορείτε να συζητήσετε ανοιχτά τα ζητήματα που προκύπτουν, βρίσκοντας λύσεις, συμφέρουσες και για τους δύο. Επιπλέον, ο/η σύντροφός σας μπορεί να ενδιαφέρεται λιγότερο για το μέλλον σας, αν συνεχώς αποχωρεί και χάνει το ενδιαφέρον του/της στη μέση μιας συζήτησης.

Αλαζονεία

Δεν πρέπει να αφήνετε το/τη σύντροφό σας να σας συμπεριφέρεται σαν να είστε λιγότερο σημαντικοί για εκείνους. Αν αρχίζει να παραβλέπει και να αγνοεί τις διαφορετικές πλευρές της ζωής σας, τότε αυτό αποτελεί σημάδι ότι ενδιαφέρεται λιγότερο για τα συναισθήματά σας. Η ασφάλεια ανάμεσα στους συντρόφους αποτελεί κρίσιμης σημασίας στοιχείο. Αν λείπει, τότε η αγάπη σταματά να υπάρχει, έτσι τουλάχιστον όπως υπήρχε πριν.

Μειωμένη στήριξη

Είτε είναι οικονομική, ψυχολογική, κοινωνική ή συναισθηματική, η αμοιβαία στήριξη αποτελεί σημαντικό θεμέλιο μια υγιούς σχέσης. Όταν η στήριξη μειώνεται, αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα κινούνται προς το λάθος δρόμο. Η στήριξη ενδυναμώνει το δεσμό ανάμεσα σε συντρόφους.

Συμπεριφέρεστε σαν ξένοι

Ακόμα και μετά από αρκετό καιρό σχέσης, ο/η σύντροφός σας δεν θέλει να σας συστήσει στους φίλους και στην οικογένειά του/της. Αυτό είναι προειδοποίηση ότι κάτι δεν πάει πολύ καλά. Μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ότι είστε ξένοι και ότι δεν βρίσκεστε στις προτεραιότητές του/της.

Έλλειψη θετικών σχολίων

Μια υγιής σχέση περιέχει τα κατάλληλα θετικά σχόλια, που προσφέρουν χαρά και στους δύο. Αυτά μας δίνουν κουράγιο και στήριξη. Η έλλειψη θετικού σχολιασμού (ή επαίνων) μπορεί να σηματοδοτεί ότι ο/η σύντροφός σας μπορεί να μην είναι περήφανος/η για τα επιτεύγματά σας ή για τη σχέση σας.

Επαναλαμβανόμενες συγγνώμες

Αν ο/η σύντροφός σας ζητά συγγνώμη για κάτι που τελικά, όμως, επαναλαμβάνει, οι συγγνώμες του/της είναι ανούσιες. Αν αυτό συμβαίνει συνεχώς, θα χάσετε σύντομα τόσο την ενέργεια, όσο και την επιθυμία να υπερασπιστείτε και να παλέψετε για τη φιλία και τη σχέση σας.

Σας πιέζει να αλλάξετε

Στην αληθινή αγάπη, ο/η σύντροφός σας θα σας αποδεχτεί έτσι όπως είστε, χωρίς απαραίτητα να προσπαθεί να σας αλλάξει. Ωστόσο, σε περίπτωση που συνεχώς προσπαθεί να αλλάξει τον χαρακτήρα σας, το πιθανότερο είναι να μην αγαπά εσάς πραγματικά, αλλά αυτό που φαντάζεται ή προσδοκά να είστε.

Απιστία

Δεν υπάρχει χώρος για απιστία σε μια σχέση, όπου κυριαρχεί η αληθινή αγάπη. Η απιστία υποδεικνύει ότι δεν υπάρχει και σεβασμός στη φιλία σας. Δεν υπάρχει λόγος να μείνετε με ένα άτομο που σας έχει προδώσει. Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη, για να διορθωθούν τα πράγματα.

Έλλειψη προστασίας

Οι σύντροφοι είναι πάντα προστατευτικοί ο ένας με τον άλλο, αλλά όχι σε ορισμένες συνθήκες. Είναι σημαντικό ο/η σύντροφός σας να σας υπενθυμίζει συνεχώς πόσο αξίζετε και να σας κάνει να νιώθετε καλά, όταν η διάθεσή σας έχει πέσει. Σε μια αυθεντική σχέση πάντα θα υπάρχει ένας ώμος για να γείρετε.

Κλαίτε συχνά

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να κλαίτε, όταν νιώθετε πληγωμένοι. Ωστόσο, αν συνεχώς κλαίτε, επειδή ο/η σύντροφός σας σας πληγώνει με οποιοδήποτε τρόπο, τότε χρειάζεται να παραδεχτείτε ότι η σχέση σας είναι ανθυγιεινή. Είναι ευθύνη του καθενός να προσέχει τα λόγια και τις πράξεις του. Αν ο/η σύντροφός σας δεν νοιάζεται για τα συναισθήματά σας, η λήξη της σχέσης σας αποτελεί την καλύτερη λύση.

Δεν συμμετέχετε στα σχέδιά τους

Αν ο/η σύντροφός σας κάνει σχέδια ή παίρνει αποφάσεις χωρίς την εμπλοκή/ συμμετοχή σας, αποτελεί μάλλον σημάδι ότι δεν απολαμβάνει να περνά χρόνο μαζί σας. Γιατί να είστε μαζί τους στις δύσκολες στιγμές, αφού δεν θα σας θέλουν στις καλές και ευτυχισμένες;

Συνεχείς συγκρούσεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν φτάνετε σε ένα σημείο, όπου δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσετε με το/τη σύντροφό σας χωρίς να καταλήξετε να τσακώνεστε, τότε κάτι λείπει. Οι σύντροφοι επικοινωνούν ανοιχτά τα προβλήματα που ανακύπτουν σε μια υγιή σχέση. Δεν μετατρέπουν συνεχώς το παραμικρό σε βουνό προβλημάτων και απόγνωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.