ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αδημoσίευτες φωτογραφίες του θρυλικού Jimi Hendrix από περιοδείες (φωτό)

Αδημoσίευτες φωτογραφίες του θρυλικού Jimi Hendrix από περιοδείες (φωτό)

Ο Ed Caraeff στα 17 του χρόναι ξεκίνησε να απαθανατίζει σπουδαίους καλλιτέχνες σε περιοδεείες όπως τον Jimmy Hendrix. Μάλιστα, είναι αυτός που απαθανάτισε τον καλλιτέχνη τη στιγμή που η κιθάρα του τυλίχτηκε στις φλόγες (για εφέ).

Η φωτογραφία αργότερα κόσμησε το εξώφυλλο του Rolling Stone, όχι μία, αλλά δύο φορές. Ο τότε 24χρονος καλλιτέχνης έμεινε έκπληκτος με τις φωτογραφίες του Caraeff και του ζήτησε να είναι φωτογράφος του και στις μελλοντικές του συναυλίες.

«Δεν υπήρχε κανένας σαν αυτόν. Έχω δει αρκετούς υπέροχους καλλιτέχνες, αλλά αυτός ήταν κάτι διαφορετικό. Έπρεπε να βρίσκομαι στο σχολείο μου στο Λος Άντζελες αλλά δεν πήγα για να είμαι παρών στο Μοντερέι» αφηγείται ο Caraeff.
Δε θα υπάρξει όμοιός του

Εκτός σκηνής ο Χέντριξ ήταν «πολύ ήσυχος και όσο πιο κουλ μπορεί να είναι ένας άνθρωπος. Είχε μια πολύ αγνή και γλυκιά ψυχή» λέει ο Caraeff.

Όταν ανέβαινε στη σκηνή, όμως, μεταμορφώνονταν.

«Ήταν τόσο φυσικός. Όμως, ήταν από τα άτομα που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το λάιφστάιλ».

Ο τότε 17χρονος φωτογράφος παρέμενε απολύτως συγκεντρωμένος στη δουλειά του και μόνο. Δεν ήθελε τίποτε να τον αποσπά. Ήπιε το πρώτο του ποτό του όταν έγινε 20 χρονών.

«Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να πετύχω την ιδανική γωνία. Δεν άκουγα καν τη μουσική».

Για 14 ολόκληρα χρόνια η ζωή του ήταν αφιερωμένη σ’ αυτού του είδους τη φωτογραφία. Δούλεψε για τους Doors, τον Eric Clapton, τη Dolly Parton, τον Iggy Pop, τον Bob Dylan και αρκετούς ακόμη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.