ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ο Ε.Μπλέτσας στενοχωριέται που βλέπει τουριστικά μέρη χωρίς κόσμο

Ο Ε.Μπλέτσας στενοχωριέται που βλέπει τουριστικά μέρη χωρίς κόσμο

Ο Ευτύχης Μπλέτσας έχει συνηθίσει να ταξιδεύει σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, αλλά όπως διαπίστωσε έχουν πλέον ερημώσει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο παρουσιαστής της ταξιδιωτικής εκπομπής «Happy Traveller», μιλώντας σε εφημερίδα, μετέφερε το κλίμα από τις συζητήσεις που κάνει με τους επαγγελματίες του τουρισμού στα ταξίδια του και αποκάλυψε ποια μέτρα τηρούν για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

«Είναι δύσκολη και περίεργη χρονιά. Από τη μία η μικρότερη προσέλευση κόσμου και από την άλλη τα υποχρεωτικά μέτρα και η ανησυχία για τον ιό. Στενοχωριόμαστε πολύ που είδαμε τουριστικά μέρη χωρίς πολύ κόσμο ή και χωρίς καθόλου κόσμο, μια και αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή πολλών συμπολιτών μας που ζουν από τον τουρισμό», παραδέχθηκε.

Όπως πρόσθεσε, βέβαια: «Από την άλλη βλέπουμε εικόνες που δεν ξέρω εάν θα έχουμε ποτέ ξανά την ευκαιρία να δούμε, τόσο καθαρά, παρθένα και ήρεμα. Σε κάποιες φάσεις νιώσαμε πως είμαστε σε μια άλλη εποχή που ο μαζικός τουρισμός δεν είχε επέλθει τόσο όσο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας».

Αναφορικά με τους ντόπιους και τη συνεργασία τους, για τα γυρίσματα της εκπομπής, συμπλήρωσε: «Γενικά όλοι είναι πολύ θετικοί, φιλόξενοι και βοηθητικοί. Σε ό,τι έχουμε χρειαστεί, από δημόσιους φορείς ή και ιδιώτες, π.χ. να μας ανοίξουν κάποιο αξιοθέατο, όπως ένα σπήλαιο ή κάποιον αρχαιολογικό χώρο, ή να μας εξυπηρετήσουν με μια δραστηριότητα, όπως βόλτα με βάρκα. Κάποια μέρη που πήγαμε, αν και επίσημα είχαν αρθεί οι περιορισμοί, ακόμα δεν είχαν ανοίξει για το κοινό επειδή απλώς δεν υπήρχε κοινό για να τα επισκεφθεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ρωτήθηκε και για το εάν τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα από τους επαγγελματίες και τους ταξιδιώτες κι απάντησε: «Ναι, σε ικανοποιητικό βαθμό. Όλοι προσπαθούν να δίνουν τον καλύτερό εαυτό τους σε αυτό το κομμάτι. Εμείς προσπαθούμε να αποφεύγουμε το συνωστισμό και μέρη με πολύ κόσμο ή αν χρειαστεί επισκεπτόμαστε σημεία ενδιαφέροντος ώρες και ημέρες με λιγότερο κόσμο. Στα μέσα μεταφοράς, όπως πλοία, ακολουθούμε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε της άποψης ότι όποιος αγαπάει πραγματικά τα ταξίδια δεν πτοείται με τις δυσκολίες που έχουν δημιουργήσει τα μέτρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.