Πόνος άπονος....

Η Σαμάνθα από το «Sex and the City» αποκαλύπτει: «Γι’ αυτό δεν έκανα ποτέ παιδιά»

Η Σαμάνθα από το «Sex and the City» αποκαλύπτει: «Γι’ αυτό δεν έκανα ποτέ παιδιά»

Για την απόφαση που πήρε στα 41 της να μην κάνει παιδιά μίλησε η Κιμ Κατράλ, η ηθοποιός που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στο Sex and the City, όπου υποδυόταν τον ρόλο της σεξουαλικά απελευθερωμένης Σαμάνθα.

Τότε, η Κιμ Κατράλ είχε μόλις παντρευτεί τον μουσικό Μαρκ Λέβινσον (χώρισαν το 2004) και βρισκόταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, χάρη στη συμμετοχή της στη σειρά. Η ηθοποιός παραδέχτηκε ότι το ζευγάρι είχε δυσκολία να συλλάβει. Οπότε, λόγω του βεβαρημένου καθημερινού της προγράμματος και του πάθους της για τη δουλειά, κατέληξε ότι η μητρότητα και η προσπάθεια που έπρεπε να κάνει για να κυοφορήσει, δεν αποτελούσε μια επιλογή που μπορούσε να υποστηρίξει.

«Μιλάμε για το 1998. Θα γινόμουν ένα είδος επιστημονικού πειράματος… Ο σύντροφός μου κι εγώ έπρεπε να ήμασταν διαθέσιμοι για να κάνουμε σεξ συγκεκριμένη ώρα… Δεν υπήρχε περίπτωση να τα έκανα όλα αυτά σε μια υγιή, συναισθηματική, ψυχολογική ή ακόμα και φυσική κατάσταση, και να δουλεύω και 19 ώρες την ημέρα τις περισσότερες φορές.

Ήμουν 41. Και σκέφτηκα ότι πρέπει να πάρω μια απόφαση για την υγεία μου. Αγαπώ τη δουλειά μου, η δουλειά μου έχει υπάρξει το διαβατήριό μου για την ανεξαρτησία μου, την ελευθερία μου, τη μόρφωσή μου. Στα 40, οι ποσότητες των σεναρίων που λάμβανα ήταν λιγότερα από τα μισά, γιατί δε με θεωρούσαν πια “νέα γυναίκα”. Πρότειναν τους ρόλους όλο και σε μικρότερες γυναίκες. Αυτό ήταν το σύστημα τότε και ακόμα είναι σε μεγάλο βαθμό.

Αλλά τότε, το να σου κάνουν πρόταση για ένα σόου όπως το Sex and the City, το οποίο μπορεί να μην ήταν πολύ φεμινιστικό αλλά έγινε στη συνέχεια, ειδικά λόγω του χαρακτήρα μου, ο οποίος αποτελούσε μια φεμινιστική δήλωση για τη σεξουαλικότητα.

Οπότε σκέφτηκα, δεν ξέρω αν είμαι διατεθειμένη να κάνω παιδιά. Μπορεί να περάσω όλα αυτά που μας λένε οι γιατροί, βήμα-βήμα, και πάλι να μην τα καταφέρουμε -κάτι που θα μας ράγιζε την καρδιά. Και τότε κατέληξε ότι για την υγεία μου, θα έπρεπε να βρω κάποιον άλλο τρόπο για να είμαι γονιός […] και πήρα την απόφαση να μην κάνω παιδιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.