
Νέα στοιχεία για την αντιπαράθεση ανάμεσα στην Άννα Βίσση και τον Νίκο Καρβέλα έδωσε ο δικηγόρος της τραγουδίστριας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, περιγράφοντας το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων που προηγήθηκαν και εξηγώντας γιατί τελικά δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί συμβιβαστική λύση.
Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Δημητρακόπουλος αποκάλυψε ότι οι δύο πλευρές είχαν φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία και είχαν ουσιαστικά καταλήξει στους όρους.
Ωστόσο, η συμφωνία δεν προχώρησε λόγω ενός συγκεκριμένου όρου που έθεσαν η Άννα Βίσση και η Δήμητρα Κούστα, η οποία έχει κεντρικό ρόλο στην παραγωγό εταιρεία.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ζητήθηκε να συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές ότι ούτε η Άννα Βίσση ούτε ο Νίκος Καρβέλας θα προχωρούν δημόσια σε αρνητικές αναφορές ο ένας για τον άλλον.
Ο όρος αυτός, όπως ανέφερε, δεν έγινε αποδεκτός από τον Νίκο Καρβέλα και έτσι οι προσπάθειες συμβιβασμού οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο.
«Είχαμε φτάσει με τη συνάδελφο που εκπροσωπεί τον Καρβέλα να έχουμε συμφωνήσει σε όλους τους όρους», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη διαφωνία ήταν αυτή που οδήγησε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα.
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξε ακόμη ότι ανέλαβε τον ρόλο του διαμεσολαβητή προκειμένου να αποφευχθεί η δικαστική αντιπαράθεση.
Όπως είπε, θα μπορούσε να επιλέξει τη δικαστική οδό, όμως προσπάθησε να λειτουργήσει ως «γεφυροποιός» και να βρεθεί λύση μεταξύ των δύο πλευρών.
Όπως αποκάλυψε, πλέον έχει λάβει εντολή από την παραγωγό εταιρεία, τη Δήμητρα και τον Γιάννη Κούστα, αλλά και κυρίως από την Άννα Βίσση, να σταματήσει κάθε νέα προσπάθεια συμβιβασμού.
Έτσι, εφόσον υπάρξουν νέες δημόσιες προκλήσεις ή ενέργειες από κάποια πλευρά, η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια.
Τι ισχύει με τα τραγούδια του Νίκου Καρβέλα
Ο δικηγόρος της Άννας Βίσση ρωτήθηκε και για το εάν ο Νίκος Καρβέλας έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει την ερμηνεία των τραγουδιών του από την τραγουδίστρια στις συναυλίες και τις εμφανίσεις της.
Όπως εξήγησε, ο Καρβέλας έχει μεταβιβάσει τα περιουσιακά δικαιώματα που διαθέτει σε κοινωφελή οργανισμό ο οποίος διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί απλώς να απαγορεύσει την εκτέλεση των τραγουδιών.
Για να επιχειρήσει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε, όπως υποστήριξε ο κ. Δημητρακόπουλος, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη επικαλούμενος παραβίαση του ηθικού του δικαιώματος.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι μια τέτοια προσφυγή θα είχε ελάχιστες πιθανότητες να ευδοκιμήσει, δεδομένου ότι η Άννα Βίσση ερμηνεύει τα συγκεκριμένα τραγούδια εδώ και περίπου 35 χρόνια.
Η αναφορά στο 1,5 εκατ. ευρώ
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δικηγόρος και στο ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που, σύμφωνα με την πλευρά της Άννας Βίσση, ζητήθηκε από τον Νίκο Καρβέλα.
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι το ποσό δεν αποτελεί αυθαίρετο ισχυρισμό της τραγουδίστριας, σημειώνοντας πως η σχετική ανακοίνωση ήταν προσωπική της τοποθέτηση και «κατάθεση ψυχής».
Όπως είπε, το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ συνδέεται μεταξύ άλλων με χρέος άνω των 500.000 ευρώ από δάνεια που είχε χορηγήσει στο παρελθόν η Άννα Βίσση στον Νίκο Καρβέλα και το οποίο, σύμφωνα με την πλευρά της τραγουδίστριας, είχε διαγραφεί.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ζητήθηκαν 300.000 ευρώ για τη χρήση των τραγουδιών στις συναυλίες, καθώς και επιπλέον 700.000 ευρώ από τα κέρδη.
Ο ίδιος υποστήριξε, ωστόσο, ότι στη συγκεκριμένη συναυλία καταγράφηκε ζημία άνω των 4 εκατ. ευρώ, την οποία κάλυψε ο Γιάννης Κούστας.
Αντίθετα, σύμφωνα με τον δικηγόρο, στις εμφανίσεις στο Ηρώδειο και το Καλλιμάρμαρο, όπου υπήρξαν κέρδη, το 50% δόθηκε στον Νίκο Καρβέλα.
Ο κ. Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε ουσιαστικά αβάσιμες τις οικονομικές απαιτήσεις που αποδίδονται στην πλευρά Καρβέλα, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει εκ νέου επικοινωνία ώστε να αποφευχθεί η δικαστική σύγκρουση.
Κλείνοντας, απέρριψε τα σενάρια που θέλουν τη μεταξύ τους κόντρα να αποτελεί προϊόν συμφωνημένης δημοσιότητας.
«Δεν έχουν καμία βάση σενάρια ότι η κόντρα γίνεται για διαφημιστικούς λόγους», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η κατάσταση έχει αρνητικές συνέπειες και για τις δύο πλευρές.
«Μακάρι να ήταν στημένο», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την ελπίδα να του δοθεί εκ νέου η δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον Νίκο Καρβέλα και να αναζητηθεί λύση.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.