ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα τρία λάθη που κάνουν τα αυγά να… ραγίζουν κατά το μαγείρεμα

Τα γνωρίζατε;

Τα τρία λάθη που κάνουν τα αυγά να… ραγίζουν κατά το μαγείρεμα

Το μαγείρεμα των αυγών δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, καθώς είναι αρκετά πιθανό να ραγίσουν κατά το βρασμό.

Το κέλυφος των αυγών ραγίζει κατά το μαγείρεμα γιατί γίνονται κάποια σοβαρά λάθη.

Λάθος 1

Μην βάζετε κρύα αυγά στην κατσαρόλα. Είναι καλύτερο να τα βγάλετε από το ψυγείο τουλάχιστον λίγα λεπτά πριν τα μαγειρέψετε.

Όταν τα αυγά είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ο κίνδυνος να σπάσει το κέλυφος είναι πολύ μικρότερος.

Λάθος 2

Εάν το νερό βράσει πολύ, τα αυγά πιθανότατα θα σπάσουν. Αυτό θα συμβεί λόγω της ταχείας αύξησης του όγκου της πρωτεΐνης (ασπράδι) και του κρόκου.
Επομένως, πρέπει να ψηθούν σε μέτρια ή χαμηλή φωτιά.

Λάθος 3

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αυγά πρέπει να βράζονται σε αλατισμένο νερό. Εάν το νερό είναι ανάλατο, το κέλυφος μπορεί να σπάσει και η πρωτεΐνη να διαρρεύσει.
Αλλά αν το νερό περιέχει αλάτι, δεν θα μπορεί να στραγγίξει, ακόμα κι αν το κέλυφος είναι σπασμένο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.