ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο λόγος που οι φρεσκοψημένες πίτσες έχουν το… περίφημο τραπεζάκι στο κέντρο τους (φωτό)

Ο λόγος που οι φρεσκοψημένες πίτσες έχουν το… περίφημο τραπεζάκι στο κέντρο τους (φωτό)

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που μπορεί να πάρει κάποιος λάτρης της πίτσας είναι το άρωμα και η άψογη όψη της όταν ανοίγει το κουτί πριν την κατανάλωση.

Όμως λίγοι ξέρουν ότι γι αυτή την πρώτη… γνωριμία με την αγαπημένη τους πίτσα πρέπει να ευχαριστούν την Carmela Vitale, την γυναίκα που κρύβεται πίσω από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του μικρού πλαστικού τρίποδου “τραπεζιού” που έχει κάθε κουτί πίτσας εντός.

pizza_3.JPG

Το μικρό αυτό πλαστικό τραπεζάκι γνωστό και ως “pizza saver” ή “box tent” ή “pizza tripod” έχει σώσει πολλές επιτυχημένες βραδιές πίτσα από καταστάσεις σαν… αυτές, γράφει το Business Insider.

Το μικρό αυτό πλαστικό τρίποδο πατενταρίστηκε το 1983 από την Carmela Vitale, από το Dix Hills της Νέας Υόρκης, η οποία έχει γίνει γνωστή από τότε γι αυτό το δώρο στην ανθρωπότητα. pizza_4.JPG

Το μικρό πλαστικό τρίποδο που στηρίζει το χαρτόνι της συσκευασίας από το να κολλήσει με την πίτσα, αποτέλεσμα και των υδρατμών που το μαλακώνουν “επικίνδυνα”. pizza_1.png

Το κόστος του μικρού αυτού πλαστικού σωτήρα της πίτσας είναι μόλις ένα σεντ το ένα. Μόνο στις ΗΠΑ πωλούνται 3 δισ. πίτσες κάθε χρόνο, έτσι μιλάμε για μία πατέντα που αποφέρει κέρδος 8 εκατ. δολαρίων το χρόνο. pizza_2.JPG

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυστυχώς για την Vitale τα δικαιώματα επί της πατέντας της έχουν λήξει οπότε δεν εισπράττει πια κέρδος γι αυτή, όμως η ίδια αποτελεί τον άγγελο των απανταχού “εραστών της πίτσας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.