ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα δύο λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στο μαγείρεμα

Τα δύο λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στο μαγείρεμα

Ας μην κρυβόμαστε, η μαγειρική όπως και ο κάθε «τομέας», έχει τα δικά της μικρά μυστικά προκειμένου στο τέλος να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

​Μυστικά που ενδεχομένως ξεφεύγουν σε πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα να γίνονται λάθη που στο τέλος δεν έχεις το μαγειρικό αποτέλεσμα που θέλεις.

​Και ας πιστεύεις ότι έχεις ακολουθήσει πιστά τη συνταγή ή νομίζεις πως πρόκειται για μία εύκολη συνταγή, αλλά στο τέλος δεν ξέρεις τι πήγε λάθος.

Δες παρακάτω δύο κρίσιμα και συχνά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στο μαγείρεμα:

  • Δεν ανακατεύουν συχνά τα μακαρόνια

Νομίζεις πως το να βράσεις μακαρόνια είναι εύκολη υπόθεση; Τότε, γιατί δεν σου βγαίνουν καλά όλες τις φορές; Ή γιατί αρκετές φορές σου λασπώνουν ή είναι κολλημένα μεταξύ τους. Μήπως κάνεις κι εσύ το συχνό λάθος; Ποιο είναι αυτό;

Δεν τα ανακατεύεις όταν τα ρίχνεις στην κατσαρόλα. Ή τα ανακατεύεις τότε αλλά μετά τα αφήνεις. Τα μακαρόνια θέλουν συχνό ανακάτεμα λόγω του αμύλου που απελευθερώνεται κατά το βράσιμο.

  • «Μπουκώνουν» το τηγάνι
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αλήθεια είναι πως όταν έχεις να τηγανίσεις μεγάλη ποσότητα, όπως πολλές πατάτες, σε βολεύει να τα βάζεις όλα στο τηγάνι να τελειώνεις. Ωστόσο, όταν το «μπουκώνεις», το φαγητό δεν θα μαγειρευτεί καλά. Οπότε προτίμησε τις δύο ή ακόμη και τρεις τηγανιές για σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.