ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κουραμπιέδες ή μελομακάρονα; – Ποιος βγαίνει «νικητής» στις θερμίδες;

Κουραμπιέδες ή μελομακάρονα; – Ποιος βγαίνει «νικητής» στις θερμίδες;

Πόσες θερμίδες έχουν οι παραδοσιακές λιχουδιές των εορτών;

Κουραμπιέδες θερμίδες

Οι κουραμπιέδες, έχουν πολλές θερμίδες και αρκετά λιπαρά, και μάλιστα κορεσμένα, που θεωρούνται επιβλαβή για το καρδιαγγειακό σύστημα. Η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται με μέτρο όχι μόνο από ευπαθείς ομάδες αλλά απ’ όλους μας

Τα 100 γραμμάρια κουραμπιέ έχουν 520 θερμίδες

Ένας μέτριος κουραμπιές έχει βάρος 35 γραμμάρια δηλαδή 182 θερμίδες

Μελομακάρονα θερμίδες

Τα μελομακάρονα είναι πιο υγιεινά σε σύγκριση με τους κουραμπιέδες. Καθώς παρασκευάζονται με λάδι και όχι με βούτυρο περιέχουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά τα οποία είναι ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Τα 100 γραμμάρια μελομακάρονα έχουν 360 θερμίδες

Ένα μέτριο μελομακάρονο έχει βάρος 35 γραμμάρια δηλαδή 126 θερμίδες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να επισημάνουμε ότι αυτές είναι ενδεικτικές τιμές θερμίδων καθώς ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιεί ο καθένας υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Επίσης η ποσότητα της ζάχαρης άχνης στους κουραμπιέδες και του σιροπιού στα μελομακάρονα επίσης επηρεάζει τις θερμίδες που λαμβάνουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.