Αυτή είναι η πιο ακριβή μπριζόλα στην Ελλάδα – Δείτε πόσο κοστίζει
Εσείς μέχρι πόσα χρήματα θα δίνατε για να δοκιμάσετε μια μπριζόλα;
Newsroom | email: info@pronews.gr
Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από μια σωστά ψημένη μπριζόλα – είτε την απολαμβάνεις σε μια παραδοσιακή χασαποταβέρνα είτε σε ένα κορυφαίο γκουρμέ εστιατόριο.
Όμως η περίπτωση της Ribeye Wagyu Japanese Kagoshima BMS 10 A5 δεν είναι απλώς μια μπριζόλα.
Με ένα Google search διαπιστώσαμε πως η τιμή στην Ελλάδα για ένα κομμάτι 2,4 κιλών αγγίζει τα 640 ευρώ. Άρα ένα κομμάτι 600 γραμμαρίων κοστίζει 160 ευρώ (!).
Γιατί όμως κοστίζει τόσο;
Rib Eye
Είναι κομμάτι από το πλευρό του μοσχαριού, που φημίζεται για το πόσο τρυφερό και γευστικό είναι
Kobe Wagyu
Το Kobe είναι συγκεκριμένος τύπος Wagyu, από την περιοχή Hyogo στην Ιαπωνία.
Για να λέγεται ένα κρέας “Kobe”, πρέπει να έχει γεννηθεί, να έχει μεγαλώσει και να έχει σφαχθεί στην περιοχή Hyogo
Το A5 δεν είναι ταμπέλα. Πρόκειται για την ανώτατη βαθμολογία που μπορεί να πάρει ένα ιαπωνικό μοσχαρίσιο κρέας
Η βαθμολογία A5 σημαίνει ότι το κρέας έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ενδομυϊκό λίπος, κάτι που φέρνει την χαρακτηριστική «μαρμάρωση» στο σώμα μιας μπριζόλας Wagyu.
Η κλίμακα αυτή μετράει από το 1 ως το 12. Το 10 σημαίνει εξαιρετικά πλούσιο κομμάτι λίπους, σχεδόν «λιώνει στο στόμα».
Kagoshima, Ιαπωνία
Δεν είναι σαν το Ναγκασάκι που κάποτε ύμνησε ο Τζίμης Πανούσης. Είναι κάτι σαν τη Βυτίνα, αλλά για ιαπωνικά κρέατα.
Πρόκειται για περιοχή παραγωγής πρώτης γραμμής για Wagyu.
Θεωρείται ένα μέρος που βγάζει πιο «λαϊκά» και λιγότερο γκουρμέ προϊόντα.
Το κρεάς Kagoshima Wagyu έχει βραβευτεί επανειλημμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Το ChatGPT μας συμβουλεύει πως να την απολαύσουμε σωστά. Βγάλτε χαρτί και μολύβι, ξεγράψτε από το μυαλό σας βίγκαν υποκατάστατα, τύπου χαλούμι.
Πώς να το απολαύσεις σωστά:
Βγάλε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
Μη βάλεις πολλά καρυκεύματα. Απλό χοντρό αλάτι & λίγο πιπέρι είναι αρκετά.
Ψήσε σε μαντέμι ή κάρβουνο, 1,5–2 λεπτά ανά πλευρά (ανάλογα με το πάχος).
Μην το ψήσεις πάνω από medium-rare. Το λίπος λιώνει καλύτερα έτσι και η υφή παραμένει κρεμώδης.
Άφησέ το να “ξεκουραστεί” 5–10 λεπτά πριν το κόψεις».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.