ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι δέκα τρόποι για να ενισχύσετε τη λίμπιντό σας κατά την σεξουαλική επαφή

Οι δέκα τρόποι για να ενισχύσετε τη λίμπιντό σας κατά την σεξουαλική επαφή

Η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία δεν είναι πάντα πρόβλημα, ωστόσο μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση.

Ορισμένες φυσικές μέθοδοι μπορούν να «μπουστάρουν» τη λίμπιντο, επαναφέροντας τη χαμένη διάθεση εντός της ερωτικής αρένας.

Δείτε την λίστα:

1. Ρυθμίστε το άγχος σας

Εύκολα λέγεται και δύσκολα γίνεται. Αλλά αν το καταφέρετε, θα δείτε άμεσα πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά σας και στο κρεβάτι σας.

Το άγχος ρίχνει τη λίμπιντο και καταστρέφει τη στύση, οι κουρασμένοι και αγχωμένοι άνθρωποι δεν έχουν σεξουαλική επιθυμία και κατ’ επέκταση δεν κάνουν σεξ ή κάνουν και δεν το απολαμβάνουν.

Ο καλός και επαρκής ύπνος, η ενασχόληση με κάποιο χόμπι, η τακτική άσκηση, η καλή διατροφή, η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων, οι συνεδρίες με έναν θεραπευτή μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη διαχείριση του άγχους.

2. Βελτιώστε την ποιότητα της σχέσης

Πολλοί άνθρωποι κάποια στιγμή, στην πορεία της σχέσης, έχουν μικρότερη ερωτική επιθυμία. Συνήθως αυτό συμβαίνει στους μακροχρόνιους δεσμούς ή εάν κάποιος αντιληφθεί ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στα προσωπικά του.

Η προσπάθεια για τη βελτίωση της σχέσης μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική επιθυμία. Πώς; Με προγραμματισμένα ραντεβού μόνο για δύο, με κοινές δραστηριότητες εκτός σπιτιού κι εκτός κρεβατοκάμαρας, με την ειλικρινή συζήτηση και επικοινωνία και αφιερώνοντας ποιοτικό χρόνο στο άλλο σας μισό.

3. Δώστε χρόνο για τα προκαταρκτικά

Οι καλύτερες σεξουαλικές εμπειρίες μπορεί να αυξήσουν την επιθυμία ενός ατόμου για σεξ, ενισχύοντας, έτσι, τη λίμπιντό του. Σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι μπορούν να βελτιώσουν τις σεξουαλικές τους εμπειρίες αν ασχοληθούν περισσότερο με το να αγγίξουν, να φιλήσουν, να χρησιμοποιήσουν σεξουαλικά βοηθήματα και να κάνουν στοματικό σεξ.

Για τις γυναίκες τα προκαταρκτικά μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Σύμφωνα με έρευνα του 2017, το 18% των γυναικείων οργασμών προέρχεται από τη σεξουαλική επαφή. Το 33,6% των γυναικών ανέφερε ότι η διέγερση της κλειτορίδας είναι απαραίτητη για να «τελειώσει».

4. Κοιμηθείτε καλά

Ο καλός ύπνος μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας ενός ατόμου.

Μια μικρής κλίμακας μελέτη του 2015 σε γυναίκες έδειξε ότι ο περισσότερος και καλύτερος ύπνος τη νύχτα πριν από τη σεξουαλική επαφή, αύξησε τη σεξουαλική επιθυμία την επόμενη μέρα. Οι γυναίκες, που ανέφεραν ότι κοιμούνται γενικά περισσότερο, είχαν καλύτερη και μεγαλύτερη διέγερση των γεννητικών οργάνων, από εκείνες που κοιμούνται λιγότερες ώρες.

5. Τρώτε υγιεινά

Η καλή διατροφή μπορεί να ωφελήσει τη σεξουαλική ορμή των ανθρώπων, βοηθώντας στην καλή κυκλοφορία του αίματος και στην υγεία της καρδιάς, αποκλείοντας κάποια τρόφιμα, που αποδεδειγμένα ρίχνουν τη λίμπιντο.

Το μεταβολικό σύνδρομο και οι καρδιαγγειακές παθήσεις μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική λειτουργία. Επίσης το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ορμονών, που με τη σειρά τους μπορεί να διαταράξουν τη λίμπιντο.

Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, με χαμηλή πρόσληψη ζάχαρης και αλατιού και πρωτεΐνες υψηλής θρεπτικής αξίας μπορεί να προλάβει τις διαταραχές, που επηρεάζουν την ερωτική επιθυμία.

6. Πείτε ναι στα βότανα

Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλά ερευνητικά δεδομένα για την επίδραση των βοτάνων στη σεξουαλική λειτουργία, αρκετοί «ορκίζονται» στη δράση τους.

Ωστόσο χρειάζεται προσοχή στη χρήση τους, να γίνεται πάντα κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό. Ορισμένα φυτικά σκευάσματα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με κάποια φάρμακα, γι’ αυτό και δεν είναι πάντα εγκεκριμένα από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

7. Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας

Η τακτική άσκηση μπορεί με πολλούς τρόπους να βοηθήσει τη λίμπιντο, όταν έχει πάρει την… κατιούσα. Εκτός του ότι βελτιώνει την εικόνα του σώματος – άρα φέρνει αυτοπεποίθηση – φτιάχνει πολύ την ψυχική διάθεση, δημιουργώντας τις συνθήκες για εγγύτητα και για ερωτικό παιχνίδι.

8. Διατηρήστε ένα υγιές σωματικό βάρος

Κάποιοι επιστήμονες συνδέουν άμεσα τα χαμηλά επίπεδα της λίμπιντο με τα παραπανίσια κιλά. Επιπροσθέτως η υπερβαρότητα και η παχυσαρκία καταβαραθρώνουν την αυτοπεποίθηση και στερούν την ενέργεια από το άτομο, που αισθάνεται νωθρό και βαρύ, χωρίς διάθεση για σεξ. Η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση βοηθάνε στη μείωση του σωματικού βάρους, χαρίζοντας ενέργεια και καλύτερη ψυχική διάθεση.

9. Κόψτε το κάπνισμα

Το κάπνισμα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο καρδιαγγειακό σύστημα. Ας μην ξεχνάμε ότι η καλή υγεία της καρδιάς είναι σημαντική για την καλή σεξουαλική λειτουργία. Οι άνθρωποι, που καταφέρνουν να κόψουν το κάπνισμα, διαπιστώνουν ότι τα επίπεδα ενέργειας και η σεξουαλική τους ορμή αυξάνονται.

10. Δείτε έναν σεξολόγο – σεξοθεραπευτή

Η σεξουαλική επιθυμία είναι πολύπλοκη και εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Η θεραπεία με τη συνδρομή ενός διαπιστευμένου σεξολόγου είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για την αύξηση της χαμηλής λίμπιντο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ατομική συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αρνητικών απόψεων σχετικά με το σεξ, την αυτοεκτίμηση και τις δευτερογενείς αιτίες της χαμηλής λίμπιντο, όπως η κατάθλιψη και το άγχος. Η συμβουλευτική σχέσεων μπορεί να βοηθήσει μερικούς ανθρώπους να εργαστούν, για να βελτιώσουν τους παράγοντες, που επηρεάζουν τη σεξουαλική τους επιθυμία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.