ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Mολδαβία: Η Air Moldova ζητά να αρχίσουν εκ νέου οι πτήσεις προς τη Ρωσία

Ελπίζει ότι θα ξαναρχίσει τις πτήσεις μεταξύ Κισινάου και Μόσχας από την 1η Οκτωβρίου

Mολδαβία: Η Air Moldova ζητά να αρχίσουν εκ νέου οι πτήσεις προς τη Ρωσία

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Μολδαβίας, η εταιρεία Air Moldova, ευελπιστεί ότι θα ξαναρχίσει τις πτήσεις μεταξύ Κισινάου και Μόσχας από την 1η Οκτωβρίου, οι οποίες είχαν διακοπεί με αφορμή την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Η απόφαση αυτή είναι το αποτέλεσμα αμέτρητων αιτημάτων από πολίτες της Μολδαβίας που ζουν στη Ρωσία και θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η επανάληψη των δρομολογίων πρέπει να εγκριθεί από τη ρυθμιστική αρχή αεροπλοΐας της Μολδαβίας. Καθώς ο ουκρανικός εναέριος χώρος έχει κλείσει, η πορεία που θα ακολουθούν τα αεροπλάνα θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από εκείνη που ίσχυε πριν από τον πόλεμο.

Η ρυθμιστική αρχή διευκρίνισε ότι θα εξετάσει το αίτημα της Air Moldova «από την άποψη της ασφάλειας και της προστασίας των καταναλωτών».

Οι αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας μειώθηκαν δραματικά μετά την επίθεση, καθώς και οι δύο πλευρές έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους η μία για τα αεροπλάνα της άλλης.

Από τότε πραγματοποιούνται ελάχιστες πτήσεις, μέσω αεροδρομίων εκτός της ΕΕ, όπως της Κωνσταντινούπολης, του Βελιγραδίου και του Ντουμπάι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μολδαβία έκλεισε επίσης τον εναέριο χώρο της μετά την επέμβαση αλλά τον ξανάνοιξε εν μέρει ένα μήνα αργότερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.