ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Quinlinburg: Η πόλη της Γερμανίας που κάνει τον επισκέπτη να αναρωτιέται αν είναι πραγματική (φώτο)

Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1994

Quinlinburg: Η πόλη της Γερμανίας που κάνει τον επισκέπτη να αναρωτιέται αν είναι πραγματική (φώτο)

Το Quedlinburg, είναι μια μικρή πόλη στη Γερμανία η οποία κάνει τον επισκέπτη να αναρωτιέται αν είναι πραγματική ή αν βγήκε από κάποιο παραμύθι.

Συγκεκριμένα, είναι μια μεσαιωνική πόλη σχεδόν 1.100 χρόνων με απίστευτους πολιτιστικούς θησαυρούς, που βρίσκεται στο κρατίδιο Σαξονία- Άνχαλτ της Γερμανίας.

Το Quedlinburg είναι, επίσης, ένας από τους σταθμούς της Γερμανικής Ρομανικής Οδού, μιας γραφικής διαδρομής στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ που συνδέει εκκλησίες χωριών, μοναστήρια, καθεδρικούς ναούς και κάστρα που χτίστηκαν μεταξύ 950 και 1250.

Η παλιά πόλη κόσμημα

Η παλιά πόλη του Quedlinburg είναι τόσο καλά διατηρημένη, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1994.

Στην ουσία πρόκειται για έναν λαβύρινθο από ρομανικά ημιτελή σπίτια με κάστρο, εκκλησίες, κήπους, πλατείες και δαιδαλώδη σοκάκια, όπου θα μπορούσε κανείς ευχαρίστως να χαθεί για ώρες. Η γραφικότητα, θα έλεγε κανείς, δεν είναι καν ικανή να περιγράψει την απίστευτη ομορφιά του τόπου.

Στην πόλη υπάρχουν αρκετοί πύργοι που μπορείτε να ανεβείτε, οι οποίοι προσφέρουν εκπληκτική θέα στην πόλη και τις γύρω περιοχές. Η Marktplatz, η κεντρική πλατεία της πόλης -από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της- αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες της μικρής πόλης.

Το Κάστρο Quedlinburg και η εκκλησία του Αγίου Σερβάτιου

Το κύριο αξιοθέατο του Quedlinburg είναι, φυσικά, το Κάστρο Quedlinburg, ένα μεσαιωνικό οχυρωμένο φρούριο-αββαείο που βρίσκεται σε έναν λόφο γνωστό ως Schlossberg ή «βουνό του κάστρου».

Μέσα στο συγκρότημα, υπάρχει, επίσης, η εκκλησία του Αγίου Σερβάτιου, που χρονολογείται από το 1129 -μία από τις πιο αξιόλογες εκκλησίες της αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα.

Τέλος, ο Schlossgarten ή «κήπος του κάστρου» διαθέτει ένα σημείο που προσφέρει απεριόριστη θέα στην πόλη -εικόνες γεμάτες με κόκκινες στέγες και καμπαναριά εκκλησιών όσο φτάνει το μάτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.