ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Wall Street: Σχεδόν αμετάβλητοι οι δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση

Wall Street: Σχεδόν αμετάβλητοι οι δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση

Σχεδόν αμετάβλητοι παρέμειναν στη σημερινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, στον απόηχο της εκλογικής επικράτησης του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,02% στις 21.011 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 παρέμεινε σταθερός στις 2.399 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο κατά 0,03% στις 6.102 μονάδες.

«Το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν το καλύτερο δυνατό για τις αγορές και διέφερε σημαντικά έναντι του Brexit ή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ» σχολίασε ο Τοντ Χέντκε, αναλυτής της Allianz Investment Management. «Συνολικά, η έκβαση των εκλογών περιορίζει την αβεβαιότητα στην Ευρώπη και προαναγγέλλει θετικές εξελίξεις» έσπευσε να προσθέσει.

Από την πλευρά της, η BlackRock επεσήμανε σε σημερινή της έκθεση, ότι «οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να κινηθούν ανοδικά, καθώς προσδοκούμε μια εισροή κεφαλαίων, η οποία θα εδράζεται και στις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας».

Στην αγορά συναλλάγματος, η αξία του δολαρίου αυξήθηκε κατά 0,59% έναντι του ευρώ (1,0930 δολάρια), κατά 0,32% έναντι του γεν (113,07 γεν) και κατά 0,30% έναντι της στερλίνας (1,2940 δολάρια).

Στην αγορά εμπορευμάτων, τα συμβόλαια WTI ενισχύθηκαν κατά 0,43% στα 46,42 δολάρια και τα συμβόλαια Brent σημείωσαν κέρδη κατά 0,45% στα 49,32 δολάρια. Η τιμή του χρυσού, παράλληλα, κατέγραψε άνοδο κατά 0,08% στα 1.227,90 δολάρια.

Στην Ευρώπη, o πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,16% στις 393,88 μονάδες, ο γερμανικός DAX  σημείωσε απώλειες κατά 0,18% στις 12.694 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100  ενισχύθηκε κατά 0,05% στις 7.300 μονάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei εκτινάχθηκε κατά 2,31% στις 19.895 μονάδες και ο δείκτης Topix  αυξήθηκε κατά 2,29% στις 1.585 μονάδες. Στην  Κίνα,  αντίθετα, το χρηματιστήριο της Σαγκάη διολίσθησε κατά 0,59% στις 3.084 μονάδες και το χρηματιστήριο της Σένζεν κατέγραψε απώλειες κατά 1,29% στις 492,61 μονάδες. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.