ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ. Ρέγκλινγκ: Χωρίς τον ESM η Ελλάδα αναγκαστικά θα είχε εγκαταλείψει το ευρώ (φωτό)

Κ. Ρέγκλινγκ: Χωρίς τον ESM η Ελλάδα αναγκαστικά θα είχε εγκαταλείψει το ευρώ (φωτό)

Ο επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην Εσθονική οικονομική εφημερίδα «Äripäev» δήλωσε πως χωρίς τη βοήθεια του ESM, χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα, θα είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το ευρώ.

Όπως είπε, ο ESM αποτελεί μια καλή επένδυση για τα μέλη της ζώνης του ευρώ. «Όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης επωφελούνται από το ευρώ και τη σταθερότητά του».

Ο επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ανέφερε ότι γνωρίζουμε ότι η επόμενη κρίση θα συμβεί τελικά, αλλά, όπως είπε «είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σήμερα από ό, τι πριν από 8-9 χρόνια».

Τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση, ενώ σημείωσε ότι είναι σημαντικό ερώτημα το εάν χρειάζεται η Ευρώπη ένα κοινό προϋπολογισμό, την δημιουργία ενός υπουργού ποινικών υποθέσεων και την εξέλιξη του ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

«Νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό να συμφωνήσουμε πρώτα στην ουσία και στη συνέχεια να σκεφτούμε τα θεσμικά όργανα», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.