ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Αμερικανικός δάκτυλος πίσω από την ακύρωση της εξοπλιστικής συμφωνίας της με το Ιράκ σύμφωνα με την Μόσχα

Αμερικανικός δάκτυλος πίσω από την ακύρωση της εξοπλιστικής συμφωνίας της με το Ιράκ σύμφωνα με την Μόσχα

 Οι αντιφατικές δηλώσεις εκπροσώπων της ιρακινής κυβέρνησης σχετικά με την πιθανή ακύρωση του διακρατικού συμβόλαιου προμήθειας ρωσικών όπλων, προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια της ρωσικής κυβέρνησης.

Ανώνυμος κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στην εφημερίδα «Kommersant» υποστήριξε πως ουδείς στην «Rosoboronexport», που είναι η υπεύθυνη για την προμήθεια του συγκεκριμένο συμβόλαιο καθώς και στο ΥΠΕΞ,  δεν είχαν λάβει κάποια «σήματα» για την ακύρωση του συμβόλαιου από την ιρακινή πλευρά, πριν  τις αιφνιδιαστικές δηλώσεις περί ενδεχόμενης ακύρωσης του συμβόλαιου προμήθειας όπλων από τη Ρωσία, συνολικής αξίας 4,2 δις. Δολαρίων.  

Το μοναδικό για το οποίο είναι σίγουρη η Μόσχα, είναι για την πραγματική πηγή αυτών των δηλώσεων. Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο  οι ΗΠΑ προσπαθούσαν για μεγάλο διάστημα να εμποδίσουν την σύναψη αυτού του συμβόλαιου. Για τον λόγο αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο να υπήρξε  αμερικανική παρέμβαση στις πρόσφατες αμερικανικές δήλωσες.  Τέλος υπάρχει και μια άλλη πληροφορία, η οποία εμπλέκει και την Ουκρανία, η οποία και αυτή ήταν σε διαπραγματεύσεις με το Ιράκ προκειμένου να τους πουλήσουν τα δικά τους όπλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.