ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Π.Μοσκοβισί: Ανακάμπτει η ελληνική οικονομία – Πότε επιστρέφουν οι Θεσμοί (upd)

Π.Μοσκοβισί: Ανακάμπτει η ελληνική οικονομία – Πότε επιστρέφουν οι Θεσμοί (upd)

Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο…

[Ανανέωση 21:00]

Στις 23 Οκτωβρίου επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών για την έναρξη των διαδικασιών τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, όπως ανακοίνωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου μετά το Eurogroup.

«Η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους. Είναι πολύ σημαντικό να κρατηθεί το θετικό μομέντουμ που υπάρχει» είπε o πρόεδρος του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό πρόγραμμα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Από την πλευρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα τόνισε ότι η τεχνική εργασία έχει αρχίσει κι ότι μετά τα μέσα Οκτωβρίου και το ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα και οι επικεφαλής των Θεσμών.

Το Eurogroup ολοκληρώθηκε με θετικά μηνύματα καταρχάς από τη μεταπρογραμματική εποπτεία της Πορτογαλίας η οποία φαίνεται να βαίνει καλώς μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της.

Το άλλο θέμα της συζήτησης είναι το μέλλον του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ο οποίος εντάσσεται στην ευρύτερη συζήτηση για το μέλλον της ΟΝΕ. Ένα από τα πλάνα είναι η μετατροπή του ΕΜΣ σε μια Ευρωπαϊκή εκδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η συζήτηση όμως αναμένεται να διαρκέσει για ακόμη ένα έτος.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως η σημερινή, πρώτη συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρεις αρχές: στο ρόλο που θα έχει ο ESM στη διαχείριση μελλοντικών κρίσεων, στη συμβολή του στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και στη διακυβέρνηση του ESM και τη διασύνδεσή του με το νομικό πλαίσιο της Ένωσης.

Συζήτηση για την Ελλάδα δεν έγινε, τουλάχιστον επίσημα στο πλαίσιο της ημερησίας διάταξης της Ευρωομάδας. Θετικά πάντως αναμένεται να αξιολογήσει η κυβέρνηση το γεγονός αυτό εντάσσοντας το στη ρητορική της για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

———————————————–

«Να διοχετεύσουμε όλη μας την ενέργεια στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, που είναι κυρίως εφαρμογή συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και μετά να προετοιμάσουμε το τέλος του ελληνικού προγράμματος, που ελπίζω να γίνει στο τέλος του καλοκαιριού». Αυτό δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο

«Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, η ανεργία πέφτει και τα δημοσιοοικονομικά της χώρας έχουν μπει σε τάξη.

«Το μόνο που έχουμε να λύσουμε είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος», πρόσθεσε ο Γάλλος επίτροπος τονίζοντας ότι η ουσία είναι η «δουλειά» που θα γίνει στην Ελλάδα.

Εξάλλου, ερωτηθείς για την αποχώρηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε από το Eurogroup, ο Πιέρ Μοσκοβισί απάντησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια, χαρακτηρίζοντας τον απερχόμενο Γερμανό υπουργό Οικονομικών «άνθρωπο εξαιρετικής ευφυΐας», με μεγάλη γενναιότητα και εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κάποιες φορές μπορεί να γίνει σκληρός. Δεν συμφωνούσαμε πάντα σε όλα, αλλά καταφέρναμε πάντα να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία», ανέφερε για τον Β. Σόιμπλε ο Γάλλος επίτροπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.