ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ήρθη η απαγόρευση επιβατηγών σκαφών που απέπλεαν από την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα

Ήρθη η απαγόρευση επιβατηγών σκαφών που απέπλεαν από την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα

Ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας Αχμέντ Αρσλάν κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα ανακοίνωσε ότι ήρθη από σήμερα η απαγόρευση που είχε επιβληθεί στα επιβατηγά σκάφη που απέπλεαν από την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα.

Μετά την συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Παναγιώτη Κουρουμπλή την Τετάρτη, ο Αρσλάν, δήλωσε πως μια αντιπροσωπεία από την Ελλάδα θα επισκεφτεί την Τουρκία την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να εξεταστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της άρσης του εμπάργκο που υπάρχει για τα ξύλινα σκάφη που μεταφέρουν επιβάτες, σύμφωνα με την Hurriyet. Ο τούρκος υπουργός σημείωσε πως η απαγόρευση για τα εμπορικά γιοτ που είναι μικρότερα των 24 μέτρων θα συνεχίσει να ισχύει.

Σε μια ανακοίνωση προς τις λιμενικές Αρχές το τουρκικό υπουργείο είχε απαγορεύσει τον απόπλου εμπορικών γιοτ με τουρκική σημαία προς την Ελλάδα από τις 25 Σεπτεμβρίου, καθώς επίσης και των τακτικών επιβατηγών από τις 12 Οκτωβρίου, επικαλούμενο το Σύμφωνο Κατανόησης Λιμενικών Ελέγχων και Επιθεωρήσεων που είχε υπογραφεί στο Παρίσι.

Ο Αρσλάν δήλωσε πως τα μέτρα που έλαβε η Αθήνα έθεσαν την Τουρκία ως χώρας «λευκής σημαίας» σε κίνδυνο με ενδεχόμενη υποβάθμιση σε «γκρι σημαίας». Οι δύο πλευρές ξεκίνησαν διαβουλεύσεις στις 12 Οκτωβρίου σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.