ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σύμφωνοι οι «θεσμοί» με τις προβλέψεις περί πλεονάσματος 2,2% – Έρχεται διαμοίραση 800 εκατ. ευρώ στους πολίτες

Σύμφωνοι οι «θεσμοί» με τις προβλέψεις περί πλεονάσματος 2,2% – Έρχεται διαμοίραση 800 εκατ. ευρώ στους πολίτες

Σε μία αποκάλυψη που βάζει «ταφόπλακα» στα όποια κινδυνολογικά σενάρια προχώρησε ένας αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέροντας πως και οι θεσμοί προβλέπουν την υπέρβαση των στόχων και την επίτευξη πλεονάσματος 1,75% του ΑΕΠ.

Ο ίδιος αξιωματούχος εξήγησε ότι, για το 2017, αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα, που θα είναι τουλάχιστον 2,2% του ΑΕΠ -κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα μπορεί να μοιράσει κοινωνικό μέρισμα, της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι το αποτέλεσμα του 2017 θα είναι καλύτερο και από το 2,2% του ΑΕΠ, που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Μιλώντας για το 2018, είπε ότι η συζήτηση με τους θεσμούς πήγε καλά, προσθέτοντας ότι θα συνεχιστεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Την Παρασκευή εκταμιεύεται η δόση

Αίσιο τέλος φαίνεται, εξάλλου, ότι θα έχει το θρίλερ για την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ, καθώς την Παρασκευή το πρωί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) αναμένεται να εγκρίνει το ποσό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, από τον Απρίλιο έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η καθαρή μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ήταν 1,5 δισ. ευρώ, ενώ στο διάστημα από τα μέσα Ιουλίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου ήταν 1,25 δισ. ευρώ, χάρη στην καλή προσπάθεια που έγινε από την πλευρά της ΑΑΔΕ και του ΕΦΚΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.