ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Καλπάζει» η αγορά smartphones με τις τιμές εξίσου υψηλές

«Καλπάζει» η αγορά smartphones με τις τιμές εξίσου υψηλές

Θετική πορεία διέγραψε η παγκόσμια αγορά smartphone το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με τις πωλήσεις να αυξάνονται αλλά και τη μέση τιμή πώλησης να ενισχύεται.

Οι πωλήσεις smartphone κινήθηκαν ανοδικά κατά 3%, καθώς στην παγκόσμια αγορά διατέθηκαν, συνολικά, το εξεταζόμενο διάστημα, 367 εκατομμύρια συσκευές. Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone έφτασαν τα 367 εκατ. συσκευές, ενισχυμένες κατά 3% σε ετήσια βάση, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την GfK, στην οποία ανήκουν οι σχετικές εκτιμήσεις, πρόκειται για το καλύτερο τρίμηνο, από πλευράς απόλυτης ζήτησης, παρά τη συγκρατημένη ανάπτυξη. Η ζήτηση ρεκόρ προήλθε, κυρίως, από την αγορά της Λατινικής Αμερικής (καταγράφηκε αύξηση 11% σε ετήσια βάση) και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (με αύξηση 9% σε ετήσια βάση).

Η παγκόσμια μέση τιμή πώλησης (Average Selling Price) εξακολούθησε να αυξάνεται και το 3ο τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 7% σε ετήσια βάση.

«Η αύξηση της μέσης τιμής πώλησης επιβεβαιώνει ότι υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία για αύξηση και της αξίας της παγκόσμιας αγοράς smartphone. Αυτά είναι πολύ ευχάριστα νέα για τους κατασκευαστές, ιδίως σε περιοχές, όπως η Δυτική Ευρώπη, όπου ο κορεσμός έχει οδηγήσει σε μείωση του όγκου των πωλήσεων σε ετήσια βάση», αναφέρουν οι αναλυτές της εταιρείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ανάλυσή τους, η βιομηχανία και οι κατασκευαστές έχουν στρέψει σαφώς το ενδιαφέρον τους στην αύξηση της αξίας των πωλήσεων. Ταυτόχρονα, τα premium χαρακτηριστικά των κινητών τηλεφώνων γίνονται όλο και πιο σημαντικά για τους καταναλωτές, ωθώντας τους κατασκευαστές να επενδύσουν σε ιδιότητες των κινητών, όπως η προστασία από το νερό και τη σκόνη, η αυξημένη ισχύς της μπαταρίας, οι ενισχυμένες δυνατότητες βίντεο, αλλά και οι βιομετρικοί αισθητήρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.