ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Σειρά επαφών του Γάλλου ΥΠΟΙΚ στο Βερολίνο για το μέλλον της ευρωζώνης

Σειρά επαφών του Γάλλου ΥΠΟΙΚ στο Βερολίνο για το μέλλον της ευρωζώνης

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ θα έχει σειρά συναντήσεων στο Βερολίνο αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει σχετικά με το μέλλον της ευρωζώνης, αλλά και για να αποτιμήσει τις δικές του πιθανότητες να γίνει ο επόμενος πρόεδρος του Eurogroup, του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης.

Τόσο Γάλλοι όσο και Γερμανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ο Λεμέρ θα βρίσκεται στο Βερολίνο την Τετάρτη, για να συναντηθεί με τον Πέτερ Αλτμάιερ, έναν πολιτικό που θεωρείται πως βρίσκεται πολύ κοντά στην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και ασκεί χρέη υπουργού Οικονομικών.

Ο Λεμέρ αναμένεται επίσης να δει τον Κρίστιαν Λίντνερ, τον ηγέτη των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), και τον Τζεμ Έζντεμιρ, συμπρόεδρο των Πρασίνων. Οι δυο τους διεξάγουν διαπραγματεύσεις με τους συντηρητικούς της Μέρκελ για τη συγκρότηση ενός κυβερνητικού συνασπισμού. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έχει καταστήσει τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης έναν από τους κεντρικούς στόχους της πενταετούς προεδρίας του. Αλλά οποιαδήποτε αλλαγή προϋποθέτει την υποστήριξη της Μέρκελ και της νέας κυβέρνησής της, που δεν αναμένεται να έχει σχηματιστεί πριν από τα Χριστούγεννα. Ο Λίντνερ εξάλλου απορρίπτει κατηγορηματικά την ιδέα του Μακρόν να δημιουργηθεί κοινός προϋπολογισμός της ευρωζώνης.

«Θέλουμε να κάνουμε μια συζήτηση με αφορμή την ομιλία του προέδρου στη Σορβόννη και να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον της ευρωζώνης», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας, αναφερόμενος στην παρουσίαση του οράματος του Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Σεπτέμβριο. Μολονότι η επίσκεψη του Λεμέρ- η πρώτη που κάνει στο Βερολίνο μετά τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές- έχει στόχο την απόκτηση ή την ενίσχυση επαφών με ανθρώπους που αναμένεται να αναλάβουν καίριες θέσεις στην επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας, του δίνει επίσης μια ευκαιρία να διερευνήσει ποιες είναι οι γερμανικές διαθέσεις όσον αφορά την προεδρία του Eurogroup, η οποία θα κριθεί τον επόμενο μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.