ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τον ιταλικό προϋπολογισμό – Ούτε βήμα πίσω από Ρώμη: «Δεν δεχόμαστε αλλαγές»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τον ιταλικό προϋπολογισμό –  Ούτε βήμα πίσω από Ρώμη: «Δεν δεχόμαστε αλλαγές»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να απορρίψει τον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019 και να ζητήσει από τη Ρώμη να παρουσιάσει έναν νέο προϋπολογισμό μέσα σε τρεις εβδομάδες, μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AGI επικαλούμενο πηγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το απόγευμα θα δοθεί και συνέντευξη Τύπου για να ανακοινωθεί επισήμως η απόφαση, μετέδωσε το AGI.

Ευρωπαϊκή πηγή υπογράμμισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ και πως στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που θα δοθεί το απόγευμα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί θα ζητήσει από την Ιταλία «να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό της».

Ειδικότερα, η Κομισιόν ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να καταθέσει εκ νέου αναθεωρημένο τον προϋπολογισμό του 2019, υπό την απειλή ενεργοποίησηςτης διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων για παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων.

H Ρώμη έχει διορία τριών εβδομάδων, έως τις 13 Νοεμβρίου 2018, ώστε να καταθέσει το αναθεωρημένο προσχέδιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ωστόσο η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος είναι χρονοβόρα, καθώς θα απαιτηθούν τουλάχιστον 5-6 μήνες έως ότου επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της Ιταλίας, σε περίπτωση που παραμείνει το αδιέξοδο Ρώμης – Βρυξελλών.

Conte: Δεν υπάρχει Plan B για τον προϋπολογισμό – «Όχι» σε αλλαγές στη βάση του σχεδίου μας

Τα περί ύπαρξης Plan B όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2019 απέρριψε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.

«Δεν τίθεται θέμα Plan Β σχετικά με τον προϋπολογισμό» δήλωσε ο Conte εν αναμονή της απάντησης της Κομισιόν.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν είναι αποδεκτές παρεμβάσεις στη βάση του προϋπολογισμού.

«Δεν μπορώ να δεχθώ αλλαγές στη βάση του προϋπολογισμού» τόνισε.

M.Σαλβίνι: Θα ακούσουμε όλες τις απόψεις για τον προϋπολογισμό, αλλά δεν υποχωρούμε

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην υποχωρήσει όσον αφορά τον ιταλικό προϋπολογισμό εξέφρασε για ακόμα μία φορά, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Matteo Salvini.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα ακούσουμε όλες τις απόψεις σχετικά με τον προϋπολογισμό, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε» δήλωσε και πρόσθεσε «ο μόνος θεσμός που μπορεί να βελτιώσει τον προϋπολογισμό είναι η ιταλική βουλή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.