ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με πτώση 1,97% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα

Mετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με πτώση 1,97% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα

Εβδομαδιαία πτώση 1,97% σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 13,39%. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 833,07 μονάδες, έναντι 849,81 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 1,97%. Από τις αρχές Μαρτίου σημειώνει κέρδη 5,14%, ενώ από τις αρχές του 2021 καταγράφει άνοδο σε ποσοστό 2,98%. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την βδομάδα αυτή μειώθηκε κατά 991 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 55,875 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους είναι αυξημένη κατά 2 δισ. ευρώ.

Η αγορά υποχώρησε υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων στις τράπεζες με τη μετοχή της Πειραιώς να κλείνει την εβδομάδα με απώλειες 28,13% με την ανακοίνωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς να μονοπωλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η αγορά «αγνόησε» την επιτυχή έκδοση του 30ετούς ομολόγου με την άντληση 2,5 δισ. ευρώ, ενώ έδειξε να επηρεάζεται από την επιφυλακτικότητα των διεθνών αγορών που προκαλεί η άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων διεθνώς.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 833,07 μονάδες, έναντι 849,81 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 1,97%. Από τις αρχές Μαρτίου σημειώνει κέρδη 5,14%, ενώ από τις αρχές του 2021 καταγράφει άνοδο σε ποσοστό 2,98%.

Τεχνικά τα επίπεδα των 830 μονάδων αποτελούν στήριξη για την αγορά, ενώ χαμηλότερα στηρίξεις υπάρχουν στη ζώνη των 810-800 μονάδων.

Αντιστάσεις εντοπίζονται στις 860 και υψηλότερα στις 890 μονάδες.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 1,99%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με άνοδο 1,23%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 3,95%, από τις αρχές Μαρτίου καταγράφει κέρδη 11,27%, ενώ από τις αρχές του νέου έτους και σημειώνει ήπια άνοδο 0,39%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας παρουσίασε μεγάλη αύξηση λόγω προσυμφωνημένων συναλλαγών με επίκεντρο την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανήλθε στα 640,809 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 160,202 εκατ. ευρώ, από 89,967 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδος.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την βδομάδα αυτή μειώθηκε κατά 991 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 55,875 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους είναι αυξημένη κατά 2 δισ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.