ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Κουρεμένα» ενοίκια: Στο… περίμενε ακόμη χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων για τις αποζημιώσεις

Επιστολή του Κινήματος Ιδιοκτητών Ακινήτων

«Κουρεμένα» ενοίκια: Στο… περίμενε ακόμη χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων για τις αποζημιώσεις

Το Κίνημα Ιδιοκτητών Ακινήτων, έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του καθώς πολλοί ιδιοκτήτες δεν έχουν λάβει ακόμη τις αποζημιώσεις από τα «κουρεμένα» ενοίκια που έχουν εισπράξει εδώ και έναν χρόνο.

Οι ίδιοι επισημαίνουν, μάλιστα, ότι κινδυνεύουν να φορολογηθούν για εισοδήματα που υπάρχουν στα συμβόλαια, τα οποία δεν έχουν εισπράξει ποτέ, και ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση εκκαθάριση και την πληρωμή των δηλώσεων Covid.

​«Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του υπουργού, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν έχουμε δει τους συμψηφισμούς για το 12% από τα ενοίκια Μαρτίου – Οκτωβρίου του 2020 ακόμα και με σωστές δηλώσεις», καταγγέλλει το κίνημα και επισημαίνει πως οι ιδιοκτήτες που διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει λάθη στις δηλώσεις τους ενημερώθηκαν από την ΑΑΔΕ προκειμένου να προχωρήσουν σε διορθώσεις, ωστόσο 16 ημέρες μετά η Ανεξάρτητη Αρχή δεν έχει ενεργοποιήσει εν νέου την πλατφόρμα για τις διορθώσεις, με την καταληκτική ημερομηνία που έχει δοθεί από το οικονομικό επιτελείο να εκπνέει στις 19 Απριλίου.

«Για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο δεν έχουμε καν ακόμα πληροφόρηση. Αρκετοί ιδιοκτήτες δεν έχουμε πάρει ακόμα το 20% της επιστροφής από τα ενοίκια του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου από σωστές δηλώσεις.

​Πολλοί ιδιοκτήτες δεν έχουμε πάρει το 20% ή το 80% της επιστροφής από το ενοίκιο του Ιανουαρίου από σωστές δηλώσεις, ενώ ένα μεγάλο μέρος από εμάς είναι για τέταρτο μήνα με μηδενικό εισόδημα, αφού οι ενοικιαστές έχουν απαλλαγεί της υποχρέωσης καταβολής ολόκληρου του ενοικίου», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Κανείς να μην πληρώσει φόρο

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλαν στην κυβέρνηση, ζητούν όσοι ιδιοκτήτες εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια να τύχουν της επιστροφής που δικαιούνται και κανείς ιδιοκτήτης να μην αναγκαστεί να πληρώσει φόρο για εισόδημα που δεν εισέπραξε εξαιτίας της απαράδεκτης αυτής παρέμβασης του κράτους, αλλά ούτε να πρέπει να προσφύγει, έστω εξώδικα, κατά του ενοικιαστή του, αναγκαστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως επισημαίνουν, το 93% των δικαιούχων αποζημίωσης είναι μικροϊδιοκτήτες, ενώ υπάρχουν και 900.000 ιδιοκτήτες για τους οποίους η είσπραξη μισθωμάτων αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματός τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.