ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που θα μπορούν να λειτουργούν και τις Κυριακές

Δείτε αναλυτικά

Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που θα μπορούν να λειτουργούν και τις Κυριακές

Διάταξη του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, ανοίγει «παράθυρο» για τη λειτουργία και άλλων επιχειρήσεων και εργασιών τις Κυριακές εκτός αυτών που ήδη επιτρέπεται.

Ποιες μπορεί να είναι αυτές οι άλλες επιχειρήσεις;

Σύμφωνα με το υπουργείο εργασίας τη δυνατότητα λειτουργίας και τις Κυριακές μπορεί να χρησιμοποιήσει η τροφοδοσία, τα logistics, φάρμακα, εφοδιαστική αλυσίδα, data centers αλλά και εξωσχολικές δράσεις, μηχανογράφηση, εξετάσεις έκδοσης διπλωμάτων καθώς και βιομηχανικές μονάδες που δουλεύουν έτσι κι αλλιώς 7 ημέρες με βάρδιες αλλά δεν καλύπτονταν μέχρι τώρα από τη νομοθεσία.

Στόχος είναι να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της αγοράς αλλά και να αποσυμφορηθεί η κίνηση τις καθημερινές. Η εργασία την Κυριακή αμείβεται με προσαύξηση 75%, ενώ παρέχεται δικαίωμα να δοθεί αναπληρωματική ημέρα ανάπαυσης την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός από την εστίαση και τα καφέ με το ισχύον καθεστώς επιτρέπεται, προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και η απασχόληση των εργαζομένων τέσσερις Κυριακές το χρόνο:

  • Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων που έχουν ορισθεί ως περίοδοι εκπτώσεων.
  • Τις δύο (Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.
  • Την Κυριακή των Βαΐων.
  • Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.