ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυξάνονται τα χρέη στους φορολογούμενους – Αδυνατούν να πληρώσουν λόγω ακρίβειας

Η αύξηση των οφειλετών σχετίζεται με την αλλαγή του χρόνου βεβαίωσης και πληρωμής του ΕΝΦΙΑ το τρέχον έτος

Αυξάνονται τα χρέη στους φορολογούμενους – Αδυνατούν να πληρώσουν λόγω ακρίβειας

Αυξάνονται τα χρέη σε όσους οφείλουν στην εφορία ποσά που δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ. Πάνω από 2,4 εκατ. φορολογούμενοι ή έξι στους δέκα οφειλέτες του Δημοσίου βλέπουν τα χρέη τους να αυξάνονται από μήνα σε μήνα.

Η αύξηση αυτή πραγματοποιήθηκε ύστερα από επεξεργασία των στοιχείων της ΑΑΔΕ που έκανε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Η ακρίβεια «ροκανίζει» τα εισοδήματα και τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές υποχρεώσεις τους και αφήνουν απλήρωτους τους φόρους.

Μέσα σε έναν χρόνο, και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2021 έως και τον Ιούλιο του 2022, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 692.413 άτομα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές του Γραφείου Προϋπολογισμού, η αύξηση των οφειλετών σχετίζεται με την αλλαγή του χρόνου βεβαίωσης και πληρωμής του ΕΝΦΙΑ το τρέχον έτος και επομένως οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στη διαταραχή της εποχικότητας που καταγράφεται στη μεταβολή του πλήθους των οφειλετών.

Στην απέναντι όχθη βρίσκονται οι 8.862 μεγαλοοφειλέτες. Ο καθένας χρωστάει πάνω από 1 εκατ. ευρώ στην εφορία ενώ όλοι μαζί έχουν «φεσώσει» το Δημόσιο με 90 δισ. ευρώ, όταν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέρχεται σε 112,65 δισ. ευρώ. Δηλαδή μόλις το 0,2% των οφειλετών της εφορίας χρωστάει το 80% των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσα σε ένα έτος οι μεγαλοφειλέτες αυξήθηκαν κατά 319 πρόσωπα, ενώ μόλις 22 φορολογούμενοι σε διάστημα 8 μηνών άφησαν στην εφορία «φέσι» ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.