Το μεγάλο στοίχημα των 120 δις δολαρίων του Γουόρεν Μπάφετ που «τίναξε τη μπάνκα στον αέρα»

Τα νούμερα προκαλούν ζάλη, τα κέρδη ίλιγγο

Το μεγάλο στοίχημα των 120 δις δολαρίων του Γουόρεν Μπάφετ που «τίναξε τη μπάνκα στον αέρα»

Οι επενδυτικές κινήσεις των δισεκατομμυρίουχων, μπορεί για τους κοινούς θνητούς να μοιάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι 100% πραγματικότητα και διαμορφώνουν το παγκόσμιο οικονομικό τοπίο.

Ο Γουόρεν Μπάφετ σε μια ασυνήθιστη επενδυτική κίνηση επένδυσε 120 δις δολάρια στην εταιρεία της Apple, και αυτή τη στιγμή σπάει το φράγμα των 3 τρις δολαρίων.

Ο Γουόρεν Μπάφετ ξεκίνησε να επενδύει στην Apple το 2016, και σήμερα η αξία των μετοχών εκείνων έχει ξεπεράσει τα 162 δις δολάρια.

«Αναμφίβολα πρόκειται για μία από τις ισχυρότερες επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η Berkshire την τελευταία δεκαετία» λέει στο CNBC ο Τζέιμς Σάναχν, αναλυτής της Edward Jones. Σήμερα το μερίδιο της Berkshire στην Apple καλύπτει περισσότερο από το 40% του χαρτοφυλακίου της σε μετοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να καταλάβετε τα μεγέθη, σε αξία η επένδυση του κ. Μπάφετ στην Apple είναι τρίτη σε αξία, αφού πρώτη είναι οι επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες και δεύτερες στο τομέα των μεταφορών και κυρίως των σιδηρογραμμικών γραμμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.