ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ποιες κυρώσεις για F-35; Στα 100 δισ. το διμερές εμπόριο ΗΠΑ-Τουρκίας! – Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ

Ποιες κυρώσεις για F-35; Στα 100 δισ. το διμερές εμπόριο ΗΠΑ-Τουρκίας! – Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ

Ηρθε στην Ελλάδα, είπε μερικά «ηρωικά» του στιλ «Δεν θα παραδώσουμε F-35 στη Τουρκία γιατί πήρε τους S-400» και οι εγχώριοι αφελείς πανηγύρισαν, δεν είπε τίποτα για επενδύσεις, ούτε καν για αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ και εν συνεχεία ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, πήγε στη Τουρκία, συναντήθηκε με την Τουρκάλα υπουργό Εμπορίου Ρουσχάρ Πεκάν και συμφώνησαν τα βήματα για να φθάσουν οι συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών στα… 100 δισ. δολ.!

Τόσο σκληρές κυρώσεις από τις ΗΠΑ προς τη Τουρκία!

Συζητήθηκαν ο τρόπος με τον οποίο θα αυξήσουν τις εξαγωγές της Τουρκίας στις ΗΠΑ και ειδικά σε τομείς τεχνολογικής αιχμής, όπως πολιτική αεροπορία, η αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και καθαρά σε εμπορικά προϊόντα, όπως τα κοσμήματα, τα έπιπλα, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα ενδύματα.

Η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία είναι σε περίοδο αιχμής, σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές και οι ιαπωνικές μάρκες έχουν εργοστάσια στη χώρα και επεξεργάζονται από κοινού ένα σχέδιο αποφυγής δασμών των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στη Τουρκία και εισάγονται στις ΗΠΑ, προκειμένου να καταστήσουν τη Τουρκία πιο ελκυστική σε επενδύσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

«Θα αυξήσουμε τις μεταξύ μας συναλλαγές στα 100 δισ. δολ.» δήλωσε η Μ.Πεκάν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γουίλμπουρ Ρος θα μείνει στην Τουρκία μέχρι την Τρίτη και θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα για να συζητήσουμε τρόπους αύξησης των τουρκικών εξαγωγών στις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.