ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνεχίζονται οι απολύσεις λόγω κορωνοϊού – Η «Booking» διώχνει το 25% του προσωπικού της

Συνεχίζονται οι απολύσεις λόγω κορωνοϊού – Η «Booking» διώχνει το 25% του προσωπικού της

Έως και το 25% του προσωπικού της, εξαιτίας του κορωνοϊού, αναμένεται να απολύσει η πλατφόρμα διαδικτυακής κράτησης καταλυμάτων Booking.com σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Αμστερνταμ και απασχολεί περίπου 17.500 εργαζομένους σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν γνωστοποίησε τον ακριβή αριθμό των θέσεων που θα περικοπούν, επισημαίνοντας πως οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές «τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Εν τούτοις, προειδοποίησε ότι «έως το 25%» των εργαζομένων ενδέχεται να πληγεί από αυτό το «εξαιρετικά δύσκολο» μέτρο.

«Η κρίση της Covid-19 κατέστρεψε την τουριστική βιομηχανία και εμείς συνεχίζουμε να αισθανόμαστε τον αντίκτυπο, με τον όγκο των ταξιδιών να παραμένει σημαντικά μειωμένος», τονίζει η Booking.com σε δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αν και κάναμε πολλά για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδιαρθρώσουμε τον οργανισμό μας προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας σχετικά με το μέλλον (της βιομηχανίας) του τουρισμού», συμπληρώνει η εταιρεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Booking.com ακολουθεί τα βήματα άλλων διαδικτυακών πλατφορμών, όπως η Airbnb και η TripAdvisor, που επίσης ανακοίνωσαν την απόλυση περίπου του 25% του προσωπικού τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.