ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέος «πονοκέφαλος» για την Adidas: Eπενδυτές τη μήνυσαν εξαιτίας του… Κάνιε Γουέστ

Το επεισοδιακό «διαζύγιο» μεταξύ Adidas και Γουέστ

Νέος «πονοκέφαλος» για την Adidas: Eπενδυτές τη μήνυσαν εξαιτίας του… Κάνιε Γουέστ

H Adidas μηνύεται από επενδυτές που ισχυρίζονται ότι η εταιρεία γνώριζε την προβληματική συμπεριφορά του Κένιε Γουέστ αρκετά χρόνια πριν τερματίσει τη συνεργασία μαζί του.

Οι επενδυτές ισχυρίζονται ότι η Adidas απέτυχε να περιορίσει τις οικονομικές απώλειες και να λάβει προληπτικά μέτρα για να ελαχιστοποιήσει την έκθεσή της. Θυμίζουμε ότι η γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών τερμάτισε την συνεργασία της με τον ράπερ και σχεδιαστή πέρυσι μετά από αντισημιτικά σχόλια.

«Η Adidas δεν έχει καμία σχέση με το θέμα αυτό. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αμυνθούμε σθεναρά εναντίον τους», ήταν το σχόλιο της εταιρείας για τους ισχυρισμούς των επενδυτών ότι γνώριζε για την προβληματική συμπεριφορά του Γουέστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάνιε Γουέστ δεν είναι μέρος της αγωγής.

Το επεισοδιακό «διαζύγιο» μεταξύ Adidas και Γουέστ

Ο γνωστός ράπερ σχεδίασε για την Adidas μια σειρά από εξαιρετικά επιτυχημένα αθλητικά παπούτσια με την ονομασία «Yeezy». Τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρεία τερμάτισε την συνεργασία της μαζί του τονίζοντας ότι «η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιαδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους».

«Τα πρόσφατα σχόλια και οι ενέργειες του Ye (ψευδώνυμο του Γουέστ) ήταν απαράδεκτα και επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρεία για ποικιλομορφία, αμοιβαίο σεβασμό και δικαιοσύνη», ανέφερε τότε η Adidas.

Ωστόσο, μέσο της αγωγής τους, οι επενδυτές που κατέθεσαν την μήνυση ισχυρίζονται ότι η Adidas γνώριζε για άλλες αμφιλεγόμενες συμπεριφορές του Γουέστ, υποστηρίζοντας ότι αυτές συζητήθηκαν από τον πρώην CEO Κάσπερ Ρόρστεντ και άλλα στελέχη της διοίκησης.

Η Wall Street Journal δημοσίευσε λεπτομέρειες μιας φημολογούμενης συνάντησης το 2018 όπου τα στελέχη της Adidas είχαν συζήτηση για την συμπεριφορά του Γουέστ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα ανώτερα στελέχη μίλησαν για πως θα μετριάσουν τον κίνδυνο της συνεργασίας μαζί του καθώς και το ενδεχόμενο να διακόψουν τις σχέσεις μαζί του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμίζουμε ότι η Adidas έχει παραδεχτεί ότι θα μπορούσε να χάσει έως και 700 εκατομμύρια δολάρια ευρώ, καθώς της έμειναν απούλητα προϊόντα Yeezy αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.