ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Βόμβα» από FT: «Το Ιράν χρησιμοποίησε δύο βρετανικούς τραπεζικούς κολοσσούς για να παρακάμψει τις κυρώσεις»

Η Lloyds και η Santander UK παρείχαν λογαριασμούς σε εταιρείες «βιτρίνας» στο Ηνωμένο Βασίλειο

«Βόμβα» από FT: «Το Ιράν χρησιμοποίησε δύο βρετανικούς τραπεζικούς κολοσσούς για να παρακάμψει τις κυρώσεις»

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το Ιράν χρησιμοποίησε δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου για να διακινεί κρυφά χρήματα σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο ενός τεράστιου σχεδίου παράκαμψης κυρώσεων που υποστηρίζεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Τεχεράνης.

Η Lloyds και η Santander UK παρείχαν λογαριασμούς σε εταιρείες «βιτρίνας» στο Ηνωμένο Βασίλειο που ανήκαν κρυφά σε μια εταιρεία πετροχημικών του Ιράν που υπόκειται σε κυρώσεις και εδρεύει κοντά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αναφέρουν οι Financial Times.

Η ελεγχόμενη από το κράτος Petrochemical Commercial Company (PCC) ήταν μέρος ενός δικτύου που οι ΗΠΑ κατηγορούν ότι συγκέντρωσε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τη Δύναμη Quds των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης και ότι συνεργάστηκε με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για να συγκεντρώσει χρήματα για τις ιρανικές πολιτοφυλακές πληρεξουσίων. Τόσο η PCC όσο και η βρετανική θυγατρική της PCC UK τελούν υπό αμερικανικές κυρώσεις από τον Νοέμβριο του 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έγγραφα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και λογιστικά αρχεία δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος το τμήμα της PCC UK συνέχισε να λειτουργεί από ένα γραφείο στο Grosvenor Gardens στην Belgravia, χρησιμοποιώντας ένα περίπλοκο δίκτυο εικονικών οντοτήτων στη Βρετανία και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.