ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βιομηχανίες προς ιταλική κυβέρνηση: «Να ξαναρχίσουν οι απευθείας πτήσεις με την Κίνα»

Βιομηχανίες προς ιταλική κυβέρνηση: «Να ξαναρχίσουν οι απευθείας πτήσεις με την Κίνα»

Οι πρόεδρος της Ιταλική Ένωσης Βιομηχάνων, ζήτησε από την κυβέρνηση να ξαναρχίσουν οι απευθείας πτήσεις με την Κίνα, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, Βιντσέντσο Μπότσια, ζήτησε σήμερα (10/02) από την κυβέρνηση να ξαναρχίσουν οι απευθείας πτήσεις με την Κίνα. Οι αεροπορικές συνδέσεις με την Κίνα διακόπηκαν πριν δυο εβδομάδες, στα πλαίσια των προσπαθειών να περιορισθεί όσο περισσότερο γίνεται, η μετάδοση του κορωνοϊού στην Ιταλία.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης της περιοχής του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι οι οικονομικές επιπτώσεις από την ραγδαία μείωση της παρουσίας Κινέζων τουριστών είναι ήδη αισθητές. Οι επιπτώσεις αφορούν κυρίως την Βενετία, όπου μόλις άρχισε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για το φετινό καρναβάλι. Ο Τζάια ζήτησε από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε να λάβει ειδικά μέτρα στήριξης των εμπόρων, ξενοδόχων, εργαζομένων και επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα με σκοπό να αντιμετωπισθούν τα σχετικά προβλήματα.

Αρνητική η κυβέρνηση στην επανέναρξη των πτήσεων με την Κίνα

Από την μεριά της, η ιταλική κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα επανέλαβε ότι, επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν πρόκειται να δοθεί πράσινο φως για την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων από και προς τις κινεζικές πόλεις. «Η προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η προστασία της υγείας των πολιτών μας», δήλωσε συγκεκριμένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ότι αφορά, την οικονομική στήριξη των παραπάνω κατηγοριών που έχουν πληγεί από την κατάσταση συναγερμού στην οποία κηρύχθηκε η Ιταλία λόγω κορωνοϊού, η κυβέρνηση Κόντε τονίζει ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια. Πάντως, δεν έχουν καθοριστεί ακόμα λεπτομερώς τα μέτρα που θα ληφθούν επί τούτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.