ΕΕ: Οι πληρωμές σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο αποτελεί παραβίαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων

Αλλά μελετά και το πως θα γίνει η πληρωμή βάσει του διατάγματος της Gazprom

ΕΕ: Οι πληρωμές σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο αποτελεί παραβίαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων

Την πάγια θέση της ότι το διάταγμα Πούτιν για πληρωμές σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο αποτελεί παραβίαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, επανέλαβε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όσον αφορά τη δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, ότι η πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια δεν αποτελεί παραβίαση των κυρώσεων, η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν «δεν σχολιάζουμε δηλώσεις».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ενέργειας, Τιμ Μακ Φέρσον, «η θέση της Επιτροπής για το ρωσικό διάταγμα και το μηχανισμό πληρωμής που προτείνεται παραμένει η ίδια. Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας έχει υποστεί κυρώσεις και η χρήση της μεθόδου που προτείνει το Κρεμλίνο, όπως έχει επισημανθεί πολλές φορές, αποτελεί παραβίαση των κυρώσεων».

Αυτό είναι κάτι το οποίο έχει δηλώσει ξεκάθαρα η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, επανέλαβε ο Τιμ Μακ Φέρσον, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή, σε συνεργασία με τη νομική υπηρεσία του Συμβουλίου και σε συνεχή επαφή με τα κράτη-μέλη, θα παρουσιάσει λεπτομερείς κατευθύνσεις σχετικά με τον τρόπο πληρωμής του φυσικού αερίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος εκπρόσωπος ανέφερε, τέλος, ότι η Κομισιόν μελετά τις πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή του διατάγματος που έστειλε η Gazprom με επιστολή της στους πελάτες της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.