Τέλος τα μετρητά στις αγορές – Αλλάζουν όλα στις συναλλαγές – Θα ελέγχουν τις κινήσεις των πολιτών

Τέλος τα μετρητά στις αγορές – Αλλάζουν όλα στις συναλλαγές – Θα ελέγχουν τις κινήσεις των πολιτών

Απόλυτος έλεγχος σε ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια, επιχειρήσεις εστίασης, ένδυσης, παροχής υπηρεσιών, συνεργεία αυτοκινήτων, κέντρα διασκέδασης αλλά και κομμωτήρια όπου αναμένεται να εξαφανιστεί η χρήση των μετρητών και φέρνοντας νέα ανελευθερία στην ζωή των πολιτών

Πρόταση για δραστικό περιορισμό της χρήσης μετρητών στις συναλλαγές ανάμεσα σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών, βάσει των προτάσεων που έχει υποβάλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Το σχέδιο, που βρίσκεται στο τραπέζι και εξετάζεται στο πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής αλλά και της επέκτασης της χρήσης πλαστικού χρήματος, προβλέπει το όριο να μειωθεί από 500 ευρώ, που είναι σήμερα, στα 200 ή ακόμα και 100 ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα Realnews.

Εναλλακτικά, εξετάζεται ο περιορισμός να αφορά μόνο σε συγκεκριμένους κλάδους του επιχειρείν στους οποίους καταγράφονται υψηλή φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα ινστιτούτα αισθητικής, τα γυμναστήρια, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, ένδυσης και υπόδυσης και παροχής υπηρεσιών, τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα κέντρα διασκέδασης και τα κομμωτήρια. Επί της ουσίας κλάδοι υψηλής φορολογικής παραβατικότητας, μέσω της μείωσης της χρήσης μετρητών, θα τεθούν σε ένα στενό κλοιό έλεγχο, προκειμένου να καταγράφονται οι κινήσεις τους και να διαπιστώνεται εάν φοροδιαφεύγουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κίνηση περιορισμού της χρήσης των μετρητών εξετάζεται τους τελευταίους μήνες, αλλά αναμένεται να ενεργοποιηθεί το επόμενο διάστημα, καθώς συνδέεται και με την επικείμενη γενναία χαλάρωση των Capital Controls, κυρίως ως προς το ύψος ανάληψης μετρητών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.