ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Κίνα βάζει «στοπ» σε ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούν τον όρο «μακεδονικός»! – «Πρέπει να δώσουν άδεια τα Σκόπια»

Η Κίνα βάζει «στοπ» σε ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούν τον όρο «μακεδονικός»! – «Πρέπει να δώσουν άδεια τα Σκόπια»

Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε μέγιαστα προβλήματα στις ελληνικές επιχειρήσεις όπως επιβεβαιώσε η αποκάλυψη από την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη ότι οι κινεζικές αρχές απέρριψαν αίτημα ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικού» για τα προϊόντα της!

«Χωρίς να αποκαλύψουμε το όνομα της επιχείρησης, σας ενημερώνω ότι έχουμε στη διάθεση μας απόρριψη από την πλευρά της Κίνας αιτήματος ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικός» για τα προϊόντα της, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια της γειτονικής χώρας. Η απόρριψη έχει ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2019» είπε η κυρία Σπυράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η αποκάλυψη αυτή ακολουθεί την πρόκληση των Σκοπιανών να παρουσιάσουν «μακεδονικά» κρασιά 2.000 ετών σε έκθεση στη Γερμανία. Είχε προηγηθεί η διεθνής τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου όπου και εκεί τα Σκόπια είχαν εμφανιστεί ως Μακεδονία και υποχρεώθηκαν στη συνέχεια να κάνουν την προσθήκη «Βόρεια» στο περίπτερό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως επισήμανε η Μαρία Σπυράκη «με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση άφησε σε εκκρεμότητα για τρία χρόνια το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών, των εμπορικών σημάτων και των επωνυμιών για τα προϊόντα της Μακεδονίας μας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις καταβάλλουν ήδη το κόστος αυτής της επιζήμιας συμφωνίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.