ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ παραχωρεί το 30% των κερδών της στους εργαζομένους της

Γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ παραχωρεί το 30% των κερδών της στους εργαζομένους της

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία έλαβε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης, αναγνωρίζοντας έμπρακτα την προσφορά των εργαζομένων σε αυτές τις δύσκολες ημέρες και αποδεικνύοντας ότι μέσα στην κρίση η «επιχειρηματική ενσυναίσθηση» μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ανακοίνωσε τη διάθεση του 30% των καθαρών ετήσιων κερδών της εταιρείας, ως επιπρόσθετη παροχή στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής των καταστημάτων της. Η απόφαση αφορά ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων σε αυτή τη δοκιμασία και φροντίζουν τα ράφια να είναι γεμάτα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε προσωπική επιστολή που έστειλε στους εργαζόμενους ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Μασούτης «κληθήκαμε να βάλουμε πλάτη και να σηκώσουμε ένα τεράστιο βάρος αυτής της πρωτοφανούς δοκιμασίας. Σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες όμως, αποδείξαμε ότι ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά περισσότερα, κάνοντας αυτό που μας αναλογεί για να καλυφθούν οι ανάγκες των συμπολιτών μας και να διασφαλιστεί η εύρυθμη κοινωνική λειτουργία και συνοχή».

Η αλήθεια είναι ότι η συμβολή των ανθρώπων στα σούπερ μάρκετ έχει επισημανθεί από τους πελάτες αλλά και στα social media όπου κυκλοφορούν πολλά εγκωμιαστικά σχόλια για τη συμβολή τους. Παράγοντες της αγοράς συνηγορούν, εκτιμώντας ότι μια εικόνα άδειων ραφιών θα δημιουργούσε κλίμα πανικού, επιτείνοντας την ήδη τραγική κατάσταση στην κοινωνία, λόγω του κορωνοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, τη σχετική απόφαση επικρότησε δημοσίως ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση μέσω facebook και προέτρεψε και τις άλλες επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν αυτή την πρωτοβουλία ως παράδειγμα προς μίμηση.

Από την πλευρά του ο κ. Μασούτης, τόνισε ότι η απόφαση αυτή «απορρέει από την πίστη πως η δύναμή μας, είναι οι άνθρωποί μας, και επιβραβεύει όλους εκείνους που είναι καθημερινά στις “επάλξεις”, πράττοντας το καθήκον τους, με σθένος και υπομονή, διατηρώντας τα καταστήματά μας ανοικτά και γεμάτα, καλύπτοντας με ασφάλεια τις αυξημένες ανάγκες των πελατών, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης».

Ο κ. Μασούτης είχε προαναγγείλει την κίνησή του από τις πρώτες ώρες της κρίσης.Στο μήνυμά του, υπογράμμιζε χαρακτηριστικά: «Έχει σημασία να γίνει κατανοητό ότι, σε αυτές τις συνθήκες, το να γεμίσει ένα ράφι δεν είναι απλώς μια δουλειά. Είναι κοινωνική προσφορά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.