ΟΑΕΔ: «Σαφάρι» ελέγχων για να βρεθούν οι 18.000 άνεργοι που δεν έλαβαν την έκτακτη ενίσχυση

ΟΑΕΔ: «Σαφάρι» ελέγχων για να βρεθούν οι 18.000 άνεργοι που δεν έλαβαν την έκτακτη ενίσχυση

Ο ΟΑΕΔ, προχωρά σε εντατικούς ελέγχους προκειμένου να βρεθούν οι 18.000 άνεργοι, οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα στο σύστημα τον τραπεζικό τους λογαριασμό (IBAN) για να λάβουν το έκτακτο επίδομα ύψους 400 ευρώ.

​Γι αυτό το λόγο έχουν δοθεί δύο παρατάσεις, με τη δεύτερη και τελευταία να εκπνέει την Κυριακή 31 Μαΐου.

​Οι άνεργοι που δικαιούνται το έκτακτο βοήθημα των 400€ αν δεν δηλώσουν άμεσα τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού θα χάσουν το ποσό αυτό.

​Εξάλλου, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, υπάρχουν σχεδόν άλλες 600, για την ακρίβεια 595 επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει λάθος αριθμό IBAN.

​Αυτοί οι επιχειρηματίες, θα λάβουν e-mail από την ΑΑΔΕ για διόρθωση. Αυτοί, δικαιούνται 800€.

«Ερχονται» τα λεφτά από την Ευρώπη
Μέσα σε όλα αυτά, αναμένεται αύριο (27/5) η πρόταση της Κομισιόν για την έκτακτη χρηματοδότηση των εταίρων για να «κλείσουν τρύπες» από τα δημοσιονομικά κενά που δημιούργησε ο κορωνοϊός.

​Το ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης, που μπορεί να λάβει η Ελλάδα, υπολογίζεται σε περισσότερα από 10 δισ.€. Εξάλλου, υπάρχει το πρόγραμμα SURE, το οποίο θα κυμαίνεται από 1,5 δισ.€ έως 2,5 δισ.€ και θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στην απασχόληση, δηλαδή στο ποσοστό αναπλήρωσης των χαμένων μισθών των εργαζόμενων που θα εργάζονται υπό το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Υπάρχει επίσης άλλο 1,5 δισ. € από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τέλος, σε ό,τι αφορά στο ποσό του ESM που υπολογίζεται στα 3,5 δισ.€ για τη χώρα μας, παραμένει ερωτηματικό αν θα το πάρουμε, αλλά επειδή έχει όρους «μνημονίου» όλα δείχνουν ότι δεν θα ενεργοποιήσει το οικονομικό επιτελείο τη ρήτρα αυτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.