
Με άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς αύριο και μεθαύριο η αγορά θα μείνει κλειστή λόγω Χριστουγέννων.
Ο τζίρος κυμάνθηκε και σήμερα σε χαμηλά επίπεδα καθώς βρισκόμαστε σε εορταστική περίοδο, ενώ στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές της Coca Cola HBC, της Viohalco και του ΟΤΕ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 787,48 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,93%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 789,32 μονάδες (+1,16%).
Στις τρεις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδος, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,57%, από τις αρχές Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο σε ποσοστό 6,86%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες σε ποσοστό 14,05%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 41,49 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 21.941.619 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,00%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,58%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+3,69%), της Viohalco (+3,43%), του ΟΤΕ (+2,95%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ(+2,45%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς(-1,57%) και της Τιτάν (-1,30%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (+3,64%), των Πρώτων Υλών (+3,11%) και των Τηλεπικοινωνιών (+2,90%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Τεχνολογίας (-0,43%) και του Εμπορίου (-0,28%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η MIG διακινώντας 4.850.794 και 2.530.453 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 5,342 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 4,392 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινήθηκαν 56 μετοχές, 53 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: SATO +16,67% και Ιντεάλ (κ) +12,90%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Μπήτρος Συμμετοχών -18,34% και Minerva -14,29%.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.