ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

e-ΕΦΚΑ: Νέα πληρωμή για τα αναδρομικά κληρονόμων αύριο 12 Απριλίου

Ποιους αφορά

e-ΕΦΚΑ: Νέα πληρωμή για τα αναδρομικά κληρονόμων αύριο 12 Απριλίου

Αύριο Δευτέρα 12 Απριλίου, αναμένεται να γίνει η δεύτερη δόση πληρωμών αναδρομικών σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη.

Την ίδια ημέρα αναμένεται να καταβληθούν και τα αναδρομικά ποσά στους κληρονόμους δεύτερου βαθμού που είχαν κάποια προβλήματα στην επεξεργασία των αιτήσεων.

Με τη δεύτερη ευκαιρία διόρθωσης των αρχικών αιτήσεων δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι αναδρομικών από κληρονομικό δικαίωμα μπόρεσαν να αντλήσουν και τα δικαιολογητικά ώστε η αίτησή τους να είναι πλήρης.

Τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά ανάλογα με το βαθμό συγγένειας που είχαν οι κληρονόμοι με τους θανόντες συνταξιούχους, είναι το πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς, το πιστοποιητικό εγγύτερων συγγενών, το Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης.

Ολα αντλούνται ηλεκτρονικά και ανάλογα με την επιλογή του πιστοποιητικού που απαιτεί η κάθε αίτηση, οι κληρονόμοι «κατευθύνονται» μέσα από τον οδηγό του ΕΦΚΑ στην αρμόδια υπηρεσία που το εκδίδει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως ήδη τον Μάρτιο έχουν πληρωθεί οι κληρονόμοι που είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.