Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Φορολογικές δηλώσεις: Λήγει σήμερα η προθεσμία

Ποια είναι τα πρόστιμα

Φορολογικές δηλώσεις: Λήγει σήμερα η προθεσμία

Μέχρι σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουλίου, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για τη φορολογική τους δήλωση οι φορολογούμενοι.

Από πηγές της ΑΑΔΕ διευκρινίζεται ότι δεν προβλέπεται νέα παράταση και καλούνται οι φορολογούμενοι να υποβάλουν έγκαιρα τις δηλώσεις τους, διαφορετικά θα επιβληθούν πρόστιμα.

Συγκεκριμένα:

100 ευρώ για μη επιτηδευματίες
250 ευρώ για επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία
500 ευρώ για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία
Αντιθέτως, όσοι υποβάλουν τροποποιητική δήλωση έως τη νέα καταληκτική ημερομηνία της 21ης Ιουλίου, αποφεύγουν πλήρως τα πρόστιμα των 100, 250 ή 500 ευρώ. Η διαδικασία υποβολής της τροποποιητικής δήλωσης είναι απλή.

Τι ισχύει με τις δόσεις

Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος γίνεται σε 8 μηνιαίες, άτοκες δόσεις, με την πρώτη έως τις 31 Ιουλίου και την τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου 2026.

Όσοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει τη δήλωσή τους καλούνται να το πράξουν άμεσα, ώστε να αποφύγουν πρόστιμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.