ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΒΑΠ στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος

Πλήθος κόσμου στην επιτυχημένη εκδήλωση

Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΒΑΠ στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες για ανάδειξη Δ.Σ. είχε την Δευτέρα 23 Μαΐου ο ΣΒΑΠ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς).

Ο πρόεδρος Δημήτρης Μαθιός επανεξελέγη για την επόμενη θητεία.

Όπως τόνισε ο κος Μαθιός στην αρχική ομιλία του «Η κρίση και ο παρατεταμένος πόλεμος στην Ουκρανία, επιβάλλουν προσοχή από κάθε πλευρά, πολιτική και επιχειρηματική να μην χάσουμε χρόνο και να κερδίσουμε έδαφος στην ανάκαμψη καθώς μια πιθανή παγκόσμια οικονομική κρίση παραμονεύει και δεν αποκλείει καθόλου την ύφεση των οικονομιών μας»

Στη Γενική Συνέλευση του ΣΒΑΠ με κεντρικό θέμα την επόμενη ημέρα στο επιχειρείν, γενικά, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία ο προσκεκλημένος πρέσβης της Ουκρανίας κ. SERHII SHUTENKO, αναφερόμενος στις επιπτώσεις του πολέμου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, την ανάγκη αυξημένης ανταπόκρισης και των ελληνικών επιχειρήσεων προς τις Ουκρανικές επιχειρήσεις ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν ο ιστός των ιστορικών οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Πρόσθεσε ακόμη ότι αυτό πρέπει να προηγηθεί κάθε άλλης ελληνικής πρωτοβουλίας, δεδομένων των αναμενόμενων σοβαρών επιπτώσεων από την συμπεριφορά της Ρωσίας στο ενεργειακό και την τροφοδοσία της Ευρώπης.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο πρώην υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Καθηγητής κ. Ιωάννης Μανιάτης εκφράζοντας την ανησυχία του για τις δεδομένες αργόρυθμες αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις υποχρεώσεις της μετά τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

Επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ Μανιάτης ότι οι καθυστερήσεις της Ευρώπης στις αλυσιδωτές συνέπειες, είχαν μεταξύ των άλλων και την εμφάνιση του φαινομένου να μεταφέρεται πλούτος από τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά στους διαχειριστές της αλυσίδας παραγωγής και διάθεσης της ενέργειας συμπεριλαμβανομένων και των καυσίμων.

Ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ.Μαθιός αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των δύο κρίσεων, αυτή της πανδημίας και την ενεργειακή, την οποία χαρακτήρισε ως ανατρεπτική της προοπτικής ανάκαμψης της οικονομίας από το 2021 καθώς τα αρνητικά της συμπτώματα, είπε, έκαναν την παρουσία τους αισθητή από τον Σεπτέμβριο 2021 και δεν σταμάτησαν να επιβαρύνουν την παραγωγή μέχρι και σήμερα.

Το στοιχείο αυτό, πρόσθεσε, ως παγίδα στην προσπάθειά μας για ανάκαμψη το 2022 και το 2023 θέλει ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης αλλά και τις προτάσεις και τους σχεδιασμούς της αντιπολίτευσης.

Το πρόβλημα στην οικονομία, κατέληξε ο κ. Μαθιός, θα προσλάβει και άλλες διαστάσεις εάν χάσουμε χρόνο και δεν διευκολύνουμε στην δεδομένη προσπάθεια της επιχειρηματικής μας κοινότητας, να κρατήσουν σταθερό το κόστος παραγωγής και να συμπληρώσουν με επενδύσεις που απαιτεί η ανάκαμψη το επενδυτικό κενό της οικονομίας μας. Επενδυτικό κενό που συντηρείται λόγο του φόβου του πληθωρισμού και των ανεξέλεγκτων διαστάσεων στο ενεργειακό εάν δεν το τιθασέψουμε.

Ιδιαιτερότητα της Γενικής Συνέλευσης ήταν ότι επελέγη κατά την διάρκεια των εργασιών της να υλοποιηθεί ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΣΒΑΠ για την βράβευση, με ειδική πλακέτα του Συνδέσμου, του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, για τις προσωπικές του πρωτοβουλίες σε φιλανθρωπικό έργο παράλληλα με τις συνεχεία παρεμβάσεις του επενδυτικές και επιχειρηματικές για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο πρόεδρος κ Δημήτρης Μαθιός αναφέρθηκε στο εξαιρετικό φιλανθρωπικό έργο του κ. Μαρινάκη τονίζοντας ότι εντάσσεται στις ιδιαίτερες υποχρεώσεις της επιχειρηματικής κοινότητας προς την κοινωνία.

Χαιρετισμούς προς την Γενική Συνέλευση με αναφορές στην ελληνική οικονομία και στις δράσεις των επιχειρήσεων έκαναν επίσης  ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κ. Κατσαφάδος, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ Γ. Πατούλης, η Ευρωβουλευτής κ Ανν Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Ν. Μανωλάκος.

Παρέστησαν στην εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Ορ. Καβαλάκης, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κ. Μ. Κατρίνης, ο Βουλευτής Α’  Πειραιά κ. Ι. Μελάς, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Γ. Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γ. Δημόπουλος,  ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων κ. Χ. Τεντόμας, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ.  Δ. Καρύδης, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χ. Παππούς.

Συντονισμός: Έλλη Σπυροπούλου, Δημοσιογράφος

Διοργάνωση: LEVEL COMMUNICATIONS

Χορηγοί για τις εργασίας της φετινής Γενικής Συνέλευσης ήταν οι Όμιλοι:

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΧΡΩΤΕΧ, ΑΝΑΜΕΤ, HELIOSRES, ECORESET, KAMARIDIS GLOBAL WIRE, ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ ΑΕ, DNG ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ, VISTUAL GUARD, ΓΕΠ.

Φωτό επάνω: Νικόλαος Ταγαράς -Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ειρήνη Κάτρη- Level Communications


Φωτό επάνω: Μαρία Παπαμιχαήλ- Νομικός, Ειρήνη Κάτρη-Level Communications, Σοφία Ζαχαράκη- Υφυπουργός Τουρισμού, Έλλη Σπυροπούλου- υφυπουργός Τουρισμού


Φωτό επάνω: Νικόλαος Μανωλάκος – Βουλευτής Α’ Πειραιά, Άννα Μισέλ-Ασημακοπούλου-Ευρωβουλευτής, Έλλη Σπυροπούλου- Δημοσιογράφος, Δημήτρης Μαθιός-Πρόεδρος ΣΒΑΠ, Ειρήνη Κάτρη-Level Communicatios

Φωτό επάνω: Δημήτρης Μαθιός-Πρόεδρος ΣΒΑΠ, Νίκη Καλογηράτου (Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Capital Ship Management)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φωτό επάνω: Τούλα Μαθιού, Νίκη Καλογηράτου (Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Capital Ship Management) και Έλλη Σπυροπούλου- Δημοσιογράφος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.