ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Δυσεύρετα τα ακίνητα που πληρούν τις προϋποθέσεις

Μεσιτικοί φορείς ζητούν μέτρα για την αύξηση των κατοικιών που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Δυσεύρετα τα ακίνητα που πληρούν τις προϋποθέσεις

Εξαιρετικά λίγα σε σχέση με το σύνολο της αγοράς είναι τα ακίνητα που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος δανειοδότησης «Σπίτι μου» που απευθύνεται σε νέους οι οποίοι θέλουν να αγοράσουν σπίτι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία από το Σύλλογο Μεσιτών Αθηνών-Αττικής, στην Αττική μόλις το 32,6% των κατοικιών, δηλαδή 14.900 από περίπου 45.700 κατοικίες πληροί τις προϋποθέσεις του προγράμματος. Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο θα πρέπει να έχει αξία έως 200.000 ευρώ και παλαιότητα τουλάχιστον 15 ετών.

«Οι συνθήκες της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα. Εκεί είναι το πρόβλημα μας, ζήτηση υπήρχε και πριν. Είτε ελληνική ζήτηση, είτε ξένη ζήτηση υπήρχε. Αυτή τη στιγμή έχουν βάλει και άλλη ζήτηση μέσα στο παιχνίδι της κτηματαγοράς με αποτέλεσμα να αυξηθούν και άλλο οι τιμές», δήλωσε στο Open ο Πρόεδρος Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών-Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος.

Με βάση το ρεπορτάζ, οι δόσεις των δανείων του προγράμματος που φτάνουν έως τα 150.000 ευρώ είναι χαμηλότερες από εκείνων της αγοράς καθώς επιδοτείται από το 75% έως και το 100% του επιτοκίου. Αφού εγκριθεί το δάνειο οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο 2 μηνών να βρουν σπίτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο αυτό, οι όροι μοριοδότησης του προγράμματος, η ανάγκη ύπαρξης σημαντικού ποσού σε μετρητά και η δυσκολία εξεύρεσης των κατάλληλων ακινήτων συνεχίζουν να προβληματίζουν τους νέους που θέλουν να αποκτήσουν τη δική τους στέγη. Μεσιτικοί φορείς ζητούν μέτρα για την αύξηση των κατοικιών που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.