Κυριάρχησε στην αμυντική έκθεση IQDEX 2021 στην Βαγδάτη η THEON SENSORS

Κυριάρχησε στην αμυντική έκθεση IQDEX 2021 στην Βαγδάτη η THEON SENSORS

Η κορυφαία εταιρεία παραγωγής ηλεκτροοπτικών συστημάτων νυκτερινής όρασης, θερμικών περισκοπίων κλπ, THEON SENSORS, αποτέλεσε το επίκεντρο της έκθεσης IQDEX 2021 (International Defense Exhibtion in Iraq) που πραγματοποιήθηκε στη Βαγδάτη από τις 10 έως και τις 13 Απριλίου 2021.

Η IQDEX αποτελεί διεθνή έκθεση υψηλού ενδιαφέροντος, όπου επιδεικνύονται όλες οι τελευταίας τεχνολογίας εξελίξεις στους τομείς της ασφάλειας και άμυνας ξηράς, θάλασσας και αέρος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, του λαθρεμπορίου και του ελέγχου των συνόρων.

Στην έκθεση, η THEON SENSORS παρουσίασε καινοτόμα συστήματα νυχτερινής όρασης, θερμικές διόπτρες, θερμικά περισκόπια μονόκυαλα και δίκυαλα νυχτερινής παρατήρησης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, τα ιρακινά σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις των χωρών της περιοχής που συμμετείχαν στην έκθεση, για το δίκυαλο νυχτερινής παρατήρησης MIKRON-D, αλλά και για το δημοφιλές παγκοσμίως δίκυαλο ΝΥΧ, το ARGUS PANOPTES που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μονόκυαλο και ως δίκυαλο, όπως επίσης και για το ημέρας και νύχτας THERMÍS Thermal Sight.

Η προσέλευση στο περίπτερο της ΤΗΕΟΝ SENSORS ήταν εντυπωσιακή ανάλογη με την προσέλευση της αμυντικής έκθεσης IDEX 2021 στο Άμπου Ντάμπι, με τους διεθνείς πελάτες και τις ξένες αντιπροσωπίες να ζητούν αναλυτική ενημέρωση για την ολοκληρωμένη γκάμα επιλογών που έχει αναπτύξει η εταιρεία σε νυχτερινά συστήματα και θερμικά που μπορεί να φέρει ο σύγχρονος στρατιώτης.

Σε πολλές περιπτώσεις συζητήθηκε με τις επίσημες αντιπροσωπίες, όχι μόνο η προοπτική να προστεθεί ένα υπερσύγχρονο NVG ή θερμικό στο χαρτοφυλάκιό τους, αλλά να παραχθεί το ίδιο το προϊόν, που είναι 100% ελληνικής σχεδίασης και παραγωγής, στη χώρα τους.

Σημειώνεται ότι τα προϊόντα της εταιρείας έχουν πωληθεί σε στρατούς του ΝΑΤΟ, ενώ σημειώνουν εξαγωγές σε πάνω από 55 χώρες.

Η ΤΗΕΟΝ SENSORS υπήρξε στην IQDEX 2021 από κοινού εκθέτης με τη SAFRAN ELECTRONICS & DEFENSE, επισφραγίζοντας την πολυετή συνεργασία της με τον γαλλικό κολοσσό, για την παροχή οργάνων νυχτερινής όρασης στις Ένοπλες Δυνάμεις χωρών όπως Ελβετία, ΗΠΑ, Γαλλία και Βραζιλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.