ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Pipelife: Οριστικό λουκέτο στο εργοστάσιο – Δεκάδες εργαζόμενοι ξεκρέμαστοι

70 οικογένειες στο «δρόμο»

Pipelife: Οριστικό λουκέτο στο εργοστάσιο – Δεκάδες εργαζόμενοι ξεκρέμαστοι

Σχέδιο απαξίωσης της θυγατρικής της στην Ελλάδα λόγω χαμηλών επιδόσεων και κάλυψη της εγχώριας ζήτησης από εργοστάσια γειτονικών χωρών είχε η αυστριακή πολυεθνική Wienerberger, που έκλεισε το εργοστάσιο της Pipelife Ελλάς, οδηγώντας στην ανεργία 70 οικογένειες στη Θήβα, στις 31 Μαρτίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επίπεδα πωλήσεων που πραγματοποιούσε η θυγατρική στην Ελλάδα δεν δικαιολογούσαν εγχώρια παραγωγική δραστηριότητα, καθώς μπορούν να καλυφθούν από τις εγκαταστάσεις του πολυεθνικού ομίλου στη Βουλγαρία και την Τουρκία με πολύ χαμηλό κόστος του εργατικού δυναμικού.

Επίσης, η συρρίκνωση της ελληνικής αγοράς σωληνώσεων στο ένα τέταρτο των προ δεκαετίας μεγεθών, σε συνδυασμό με τις έντονες διακυμάνσεις της οικονομίας των τελευταίων ετών, αλλά και το νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τα συστήματα σωληνώσεων σε δημόσια έργα, που διαφέρουν σημαντικά από των περισσότερων υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών, ήταν επίσης αιτίες για την απόφασή της να κλείσει την παραγωγική μονάδα της ελληνικής θυγατρικής της, Pipelife Ελλάς, στη Θήβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αυστριακή πολυεθνική συζητά σοβαρά να ρευστοποιήσει το ενεργητικό της, όπως προστάζει ο εγχώριος Πτωχευτικός Κώδικας. Η Pipelife Ελλάς είναι μέλος του ομίλου Pipelife, ο οποίος έχει παρουσία σε 27 χώρες και με τη σειρά του αποτελεί θυγατρική του ομίλου Wienerberger, ο οποίος ειδικεύεται σε οικοδομικά και άλλα υλικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.