ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ενεργειακή κρίση – Πρόεδρος ΡΑΕ: Πότε θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των τιμών

«Η μεταβλητότητα στις τιμές του φυσικού αερίου είναι πολύ μεγάλη»

Ενεργειακή κρίση – Πρόεδρος ΡΑΕ: Πότε θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των τιμών

Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμαε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Κυριακής, εξήγησε πως οι πρωτόγνωρες αυξήσεις στην χονδρεμπορική τιμή του φυσικού αερίου μετακυλίονται στην λιανική και οδηγούν στις μεγάλες αυξήσεις τόσο στους λογαριασμούς του φυσικού αερίου όσο και του ρεύματος σε όλους τους παρόχους, οι οποίοι είναι περίπου 20 στη χώρα μας.

Όπως είπε ο κ. Δαγούμας αλλάζει και το έντυπο των λογαριασμών ώστε να γίνονται κατανοητές οι αυξήσεις αλλά και οι επιδοτήσεις προς όφελος των καταναλωτών, την ώρα που μόνο την Παρασκευή περισσότεροι από 100 καταναλωτές είχαν υποβάλει παράπονα στη σχετική πλατφόρμα.

Απαντώντας στο ερώτημα πότε θα δούμε αποκλιμάκωση στις τιμές, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ δήλωσε πως μια πρώτη αποκλιμάκωση αναμένεται τον Απρίλιο, αλλά ουσιαστικά οι τιμές αναμένεται να επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα μέσα στο 2023.

Ο κ. Δαγούμας πρόσθεσε πως η μεταβλητότητα στις τιμές του φυσικού αερίου είναι πολύ μεγάλη κι έχουμε τεράστιες αυξομειώσεις από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ότι αφορά το ερώτημα που τέθηκε αν η χώρα μας είναι η ακριβότερη στην Ε.Ε σε ότι αφορά τις τιμές του ρεύματος δεν ισχύει και συμπλήρωσε ότι για παράδειγμα αυτό το μήνα η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα είναι όντως από τος υψηλότερες, αλλά τον περασμένο μήνα ήταν κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.