ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σύμβαση για τις έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης: Έτοιμη προς υπογραφή

Σύμβαση για τις έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης: Έτοιμη προς υπογραφή

Στις παραχωρήσεις για έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής στο Southeast Europe Energy Forum που διοργανώνεται από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και την Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τις ΗΠΑ, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «έχουμε ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της σύμβασης για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Κατάγομαι από την Κρήτη και είμαι φανατικός υποστηρικτής όποιων έργων συνδέονται με την Κρήτη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας η σύμβαση μίσθωσης πρόκειται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα με την κοινοπραξία Exxonmobil, Total και ΕΛΠΕ. Συμμετέχοντας σε κοινό πάνελ με τους ομολόγους του από το Ισραήλ, τη Σερβία και τη Βουλγαρία, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε την ανάγκη για περιφερειακή συνεργασία.

«Έχουμε κοινή αντίληψη των προοπτικών και των προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι προϋπόθεση για τη μετάβαση στη νέα εποχή του φυσικoύ αερίου είναι όλες οι χώρες να μοιραστούν τα δικτυά τους και να έχουν συνέργειες.

Βασικά στοιχεία είναι :

-να έχουν ως στρατηγικό στόχο να μετατρέψουν τα Βαλκάνια σε ένα ενεργειακό κέντρο. Το σύνολο των Βαλκανίων θα είναι αυτό το κέντρο

-να συμμεριζόμαστε την ιδέα δημιουργίας μιας κοινής αγοράς αερίου

-να αναπτύξουμε διασυνδέσεις στις κοινές υποδομές μας

-να παρέχουμε ασφάλεια και διαφοροποίηση της παροχής ενέργειας και των ενεργειακών διαδρόμων, κάτι που είναι κοινή αντίληψη για όλους μας

Σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι, το 80-90% της ζήτησης σε αέριο στην Ελλάδα καλύπτεται από τη Ρωσίας. Η διαφοροποίηση θα παρέχει καλύτερο δυναμικό και καλύτερες προοπτικές για την περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Energy Press

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.