ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αμερικανο-γερμανική «σύρραξη» για τον Nord Stream – Κυρώσεις στις ΗΠΑ ετοιμάζει το Βερολίνο!

Αμερικανο-γερμανική «σύρραξη» για τον Nord Stream – Κυρώσεις στις ΗΠΑ ετοιμάζει το Βερολίνο!

Αμερικανογερμανική «σύρραξη» για τα μάτια της Ρωσίας, η πρώτη μετωπική των δύο κρατών σε τέτοιο επίπεδο μετά τον Β΄ΠΠ σημειώθηκε πριν από λίγο, καθώς το Βερολίνο απάντησε στην Ουάσιγκτον με αφορμή την ψήφιση στις ΗΠΑ νομοσχεδίου που επιβάλλει κυρώσεις στις εταιρείες που κατασκευάζουν τον αγωγό Νord Stream-2 για τη μεταφορά ρωσικού αερίου στη Γερμανία ότι «Δεν έχουν το δικαίωμα να ανακατεύονται στην ενεργειακή πολιτική της ΕΕ»!

«Η ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική καθορίζεται στην Ευρώπη και όχι στις ΗΠΑ. Απορρίπτουμε ως θέμα αρχής τις εξωτερικές παρεμβάσεις και τις κυρώσεις που έχουν εξωεδαφικές επιπτώσεις», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Oι εταιρίες που συνεργάζονται με τη Ρωσία στην κατασκευή του Nord Stream 2, που «σκοτώνει» την Ουκρανία ως κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με τον Turkish Stream και εξουδετερώνει την πολιτική του βαθέως αμερικανικού κράτους και των Κλίντον που προκάλεσαν την κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία το 2014, είναι κρίσιμης σημασίας για την ενεργειακή τροφοδοσία της Γερμανίας.

«Τέτοιου είδους κυρώσεις είναι ένα σκληρό χτύπημα για την Ευρώπη και ειδικά για τη Γερμανία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του πρόεδρος του γερμανορωσικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο (AHK).

Ο Ράινερ Σέλε κάλεσε μάλιστα τους Ευρωπαίους που συμμετέχουν στο έργο να αντιδράσουν «με στοχευμένα αντίμετρα καθώς διακυβεύεται η ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης».

Ουσιαστικά, δηλαδή, η Γερμανία ετοιμάζεται να επιβάλλει και αυτή κυρώσεις στις ΗΠΑ!

Ο Nord Stream 2, που κατασκευάζεται με στόχο τον διπλασιασμό της μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας και παρακάμπτοντας την Ουκρανία, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2019.

Το αμερικανικό νομοσχέδιο, που τελεί υπό την έγκριση της Γερουσίας και του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προβλέπει ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών θα δημοσιοποιήσει εντός 60 ημερών τα ονόματα των επιχειρήσεων και των ιδιωτών που έχουν συμμετάσχει στο έργο του Nord Stream 2.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κυρώσεις που προβλέπονται από αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνουν το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και την ανάκληση αμερικανικής βίζας για τους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την κατασκευή του αγωγού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.