ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας: Το μισό προσωπικό του Τσερνόμπιλ επέστρεψε στο σπίτι του για ξεκούραση

Τι δήλωσε ο Διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ

Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας: Το μισό προσωπικό του Τσερνόμπιλ επέστρεψε στο σπίτι του για ξεκούραση

Σχεδόν το ήμισυ του προσωπικού του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ μπόρεσε να επιστρέψει στα σπίτια του, δήλωσε την Κυριακή η ρυθμιστική αρχή για την πυρηνική ενέργεια της Ουκρανίας, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

Όσοι κατάφεραν να φύγουν από το εργοστάσιο εργάζονταν για σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με τον ΔΟΑΕ.

Ο Διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ, Ραφαέλ Γκρόσι, ανάρτησε στο Twitter ότι χαιρετίζει τα νέα για την εναλλαγή του προσωπικού, τονίζοντας ότι «αξίζουν τον πλήρη σεβασμό και τον θαυμασμό μας που εργάστηκαν σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Ήταν εκεί για πάρα πολύ καιρό. Ελπίζω ειλικρινά ότι το εναπομείναν προσωπικό από αυτή τη βάρδια μπορεί επίσης να εναλλάσσεται σύντομα».

Ο Γκρόσι είπε επίσης ότι «συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με σκοπό να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο για την παροχή βοήθειας του ΔΟΑΕ. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη διασφάλιση της ασφάλειας και της ασφάλειας στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας».

Στις 15 Μαρτίου, η Ουκρανία ενημέρωσε την πυρηνική εποπτεία του ΟΗΕ ότι ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνομπίλ είχε επανασυνδεθεί στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας μετά από απώλεια ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις.

Από τη Δευτέρα, η τοποθεσία λάμβανε όλη την απαιτούμενη ισχύ από την επισκευασμένη γραμμή, επιτρέποντας στο προσωπικό να απενεργοποιήσει τις γεννήτριες ντίζελ έκτακτης ανάγκης στις οποίες βασίζονταν από τις 9 Μαρτίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τότε που τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο του πυρηνικού εργοστασίου στις 24 Φεβρουαρίου, τα 211 άτομα στο τεχνικό προσωπικό και οι φρουροί του εργοστασίου δεν μπόρεσαν να φύγουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.