ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Φυσικό αέριο: Νέο ρεκόρ στην τιμή του – Στα 318 ευρώ η μεγαβατώρα

Στα 95.99 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύεται το αργό, στα 101,3 δολάρια το βαρέλι το Μπρεντ

Φυσικό αέριο: Νέο ρεκόρ στην τιμή του – Στα 318 ευρώ η μεγαβατώρα

Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ την Πέμπτη η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Στα 318 ευρώ ανά μεγαβατώρα διαμορφώνεται σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου εξαιτίας των εντεινόμενων ανησυχιών  για τον εφοδιασμό της Ευρώπης μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις στη Μόσχα.

Νωρίτερα, τα συμβόλαια του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο ενέργειας του Άμστερνταμ άγγιξαν τα 300,50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Στα 95.99 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύεται το αργό, στα 101,3 δολάρια το βαρέλι το Μπρεντ.

Οι προμήθειες φυσικού αερίου από τον ρωσικό αγωγό προς την Ευρώπη έχουν μειωθεί κατά περίπου 75% φέτος, επηρεασμένες από τις κυρώσεις στη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι η Μόσχα θα σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 για τρεις ημέρες από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε δύο πακέτα μέτρων, στο πλαίσιο του νόμου για την ενεργειακή επάρκεια, με τα οποία θα πρέπει να εξοικονομηθεί ενέργεια το επόμενο διάστημα. Το πρώτο πακέτο διάρκειας 6 μηνών τίθεται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου, το δεύτερο πακέτο διάρκειας δύο χρόνων από την 1η  Οκτωβρίου. Αυτό το πακέτο χρειάζεται ωστόσο πράσινο φως από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο πριν τεθεί σε εφαρμογή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.